Het Belang van Limburg

En nu tegen de ex van Maria én Serena

-

Grigor Dimitrov (25) heeft al fraaie trofeeën behaald. Het is te zeggen, wat betreft zijn lijst van vriendinne­tjes: Maria Sharapova, Serena Williams, Nicole Scherzinge­r... Maar Baby-Federer, zijn bijnaam, wil ook weer sportief scoren. En daarvoor moet de nummer vijftien van de wereld in de kwartfinal­es dus voorbij David Goffin. “Daar is Mister Showtime weer.” De Amerikaans­e tennisanal­ist Brad Gilbert, in vergane tijden één van de bad boys van het proftennis, zadelde Grigor Dimitrov op met een koosnaam waar hij lastig vanaf geraakt. Dimitrov countert: “Het is niet omdat ik van dingen probeer te genieten, dat ik een fuifbeest ben. Ook al lijkt dat voor de buitenwere­ld zo, zo heb ik me nooit gevoeld. Maar ik geef toe dat het bij mij niet alleen om tennis draait.”

Die instelling tegenover zijn sport heeft hij gemeenscha­ppelijk met pakweg Lewis Hamilton, de formule 1-rijder die ook weleens de bloemetjes buitenzet. Toeval of niet, maar beiden vielen ze in de gratie bij celeb-zangeres Nicole Scherzinge­r. Dimitrov lijkt een patent te hebben op BV’s, Bekende Vriendinne­n dus, zoals daar ook al waren: Serena Williams en Maria Sharapova (foto). Op zijn Instagram post hij met plezier foto’s van uitstapjes naar exotische paradijzen – maar, opvallend, nooit van zijn dates. Nadat hij zo’n achttien maanden geleden brak met Sharapova, besloot hij om minder tijd te spenderen in Los Angeles, de city of angels van de rich and famous, en meer te gaan vertoeven in Monaco.

Baby-Federer

Niet om daar grote sier te maken, maar in de eerste plaats om zich af te beulen in de Monte Carlo Country Club, waar ook Novak Djokovic, Milos Raonic én David Goffin trainen. Want Baby-Federer, zoals hij werd genoemd toen hij in de schaduw van de Grote Vier opgang maakte en het tot de achtste plaats op de wereldrang­lijst schopte, wil serieus worden genomen als tennisspel­er. En het lijkt hem menens. De Bulgaar trok met Dani Vallverdu een coach aan uit het kamp-Andy Murray, de nummer één van de wereld. Hij spendeerde ook flink wat tijd in het krachthonk. En zie, dit tennisseiz­oen won hij voor het eerst in tweeënhalf jaar weer een ATPtornooi, in Brisbane. Onderweg klopte hij onder meer Nadal en Raonic. Vorig jaar parkeerde hij rond plaats veertig, nu staat hij vijftiende. “Ik weet nu wat het is om in twee werelden te leven, die van de top 40 en die van de top 8. De voorbije jaren hebben mij geleerd wat wel en niet werkt voor mij. Wat ik moet doen en laten.”

Op deze Australian Open maakt hij alvast indruk. Zo beëindigde hij in de 1/8ste finales het sprookje van Denis Istomin, die Novak Djokovic wandelen had gestuurd. Dimitrov wil, net zoals in Wimbledon 2014, weer de halve finales van een grand slam halen, ook al wacht met Goffin de nummer elf van de wereld. “Ik heb met hem afgelopen winter af en toe in Monte Carlo getraind. Het wordt een moeilijke wedstrijd. David is een uitstekend­e, zeer gevaarlijk­e speler. Hij serveert de laatste tijd enorm goed en is één van de beste verdediger­s van het circuit.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium