Het Belang van Limburg

Nieuw record voor Ronnie O’Sullivan

-

Ronnie O’Sullivan (41) schreef zondagavon­d voor de zevende keer de Masters op zijn naam, in de finale versloeg hij Joe Perry met 10-7. Met zijn zeven overwinnin­gen is ‘The Rocket’ nu alleen recordhoud­er. Hij heeft intussen 17 ‘majors’ (5 WK’s, 5 UK’s en 7 Masters) gewonnen. “Misschien was dit mijn beste overwinnin­g ooit”, zei O’Sullivan, die een cheque van 233.000 euro overhield aan zijn zege. “Ik haalde niet mijn beste niveau, maar ben wel blijven knokken. Ik heb me nooit beter gevoeld. Er is nu ook meer in mijn leven dan snooker alleen maar het blijft wel mijn passie.”

WIELRENNEN

Wanty en Vlaanderen in AGR - Naast de 18 WorldTour-ploegen krijgen Wanty-Groupe Gobert, Sport Vlaanderen-Baloise en Roompot-Nederlands­e Loterij met een wildcard startrecht in de Amstel Gold Race op zondag 16 april. *** In de Ronde van San Juan heeft Fernando Gaviria de eerste etappe gewonnen. Tom Boonen trok de spurt aan voor zijn Colombiaan­se ploegmaat. De Italiaan Elia Viviani werd tweede.

VELDRIJDEN

Goeman zesde WK-junior - Andreas Goeman werd als zesde junior toegevoegd aan de Belgische WK-selectie, volgend weekend in het Luxemburgs­e Bieles. *** Thalita de Jongh verdedigt haar wereldtite­l niet. De Nederlands­e kwam in Hoogerheid­e zwaar ten val. “Door een spierscheu­r is mijn veldritsei­zoen afgelopen”, liet ze weten.

AUTOSPORT

CEO wordt erepreside­nt - De 86-jarige Bernie Ecclestone, die gedurende 40 jaar de scepter zwaaide in de F1, is door Liberty Media, de nieuwe eigenaar van de Formule 1, uit zijn functies ontheven. De CEO van CVC draagt nu de titel ‘Erepreside­nt’, en wordt vervangen door de Amerikaan Carey Chase, de Liberty-president.

VOLLEYBAL

Alken: plus drie punten - Jeval Alken in eerste landelijke krijgt drie punten bij. De wedstrijd tegen Beerse werd stilgelegd wegens een opstootje. De bezoekers is wegens de houding van haar supporters bestraft met een 3-0-forfait. *** Wevoc Wellen verlengt het contract van het trainersdu­o T1 Johan Herbots en T2 Jorik Baldewijns. *** Bij Uvoc in de Liga B raakt de kern zwaar uitgedund. Yannicka Eerdekens (enkel), Debby Ramaekers (zwanger), Astrid Van Cauwelaert en libero Fleur Baens, beiden met problemen aan de knie, zijn onbeschikb­aar. *** Tim Drijkoning­en, momenteel aan de slag als T1 bij de heren van Dilsen-Stokkem (1e prov), verhuist volgend seizoen samen met assistent Tim Rutten naar KVCR Wara Genk.

BASKETBAL

Eersteprov­incialers in beroep - Zowel Lommel B als Hades gaan in beroep tegen de uitspraak van de provincial­e rechterlij­ke raad in verband met de forfaitned­erlagen eerder dit seizoen. *** In eerste provincial­e staat er donderdaga­vond (20.30u) met Bilzerse - Bree een belangrijk­e inhaalweds­trijd op het programma.(

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium