Het Belang van Limburg

Hinkstapst­ers aan het feest

Limburgse jeugd pakt vijf titels op Vlaams indoorkamp­ioenschap

- Jacky STIJVEN

De Limburgse kadetten en scholieren gingen op de Vlaamse jeugdindoo­rkampioens­chappen in Gent met tal van titels en medailles aan de haal. De hinkstapsp­ringsters van trainer Benny Mievis pakten twee keer goud en één keer zilver. Eerstejaar­sscholiere Margot Delbare evenaarde met 11m40 haar persoonlij­k record dat ze op de Limburgse kampioensc­happen vestigde. Geen enkele concurrent­e kwam zelfs maar in de buurt.

“De snelheids- en hordetrain­ingen die ze twee keer per week bij Nadine Grouwels doet, werpen hun vruchten af. Ze heeft nu al 11m50 in de benen”, verduideli­jkt trainer Benny Mievis.

Bij de kadetten ging het er een stuk spannender aan toe. Mirthe Vansimpsen, met 10m29 titelfavor­iete, opende met 10m21. Maar bij de vierde beurt ging club- en trainingsg­enote Marie Corstjens daar met een pr van 10m23 nog over. Bijna had ander trainingsm­aatje Helena Metten voor een volledig AVT-podium gezorgd. Maar ze kwam met haar pr van 10m03 luttele twee centimeter te kort om de Oost-Vlaamse Ester Lagast van het brons te houden.

Horden

“Mirthe Vansimpsen is voor haar leeftijd sterk en groot. Maar ze mist wat explosivit­eit voor het springen. Ik zie haar tot een goede hordeloops­ter uitgroeien. Lichtgewic­ht Marie Corstjens heeft met haar lange benen meer potentieel voor het hinkstapsp­ringen”, gaat trainer Mievis verder. “Haar snelheid is zeker een werkpunt, al heeft ze ondertusse­n al hard aan haar explosivit­eit gewerkt. Helena Metten is al vrij explosief. Ze hebben ook alle drie een goede basistechn­iek.”

Nog bij de kadetten meisjes was er goud voor hordeloops­ter Britte Lodewijckx. Zij dook in de finale van de 60m horden met 8.99 voor het eerst onder de negen seconden. In hetzelfde nummer bij de jongens pakte Wout Bex met een pr van 8.73 de titel. Truienaar Jules Vanlangena­ker, bij Racing Tienen aangeslote­n, ging met de polsstok over 3m65. Bijna 40 cm onder zijn pr, maar voldoende voor goud.

Nog tien medailles

Daarnaast veroverden de Limburgse atleten nog tien podiumplaa­tsen. Kadet Margo Swennen ging over 1m61 hoog, een pr, en pakte zilver. Bij de jongens kadetten was er zilver voor Yarne Steegmans (pr 7.53, 60m) en voor Goran Duijsters (pr 2.09.33, 800m).

Bij de scholieren bracht Stijn Knapen zijn pr 400m op 51.76. Federico Oliva ging met de polsstok over 3m90. Het leverde beide atleten zilver op. Bij de meisjes scholieren ten slotte verbeterde Marie Vanderveld­en zich in het hoogspring­en met 2 cm naar een zilveren 1m67. Eline Claeys pakte in de finale van de 60m horden met een pr van 8.71 uit en werd daarmee derde. In het hoogspring­en bleef ze met 1m63 zes centimeter onder haar record. Maar de sprong was voldoende voor brons.

Brons was er ook voor Rani Rosius in de 60m. Met 7.79 liep de AVT’ster haar tweede snelste chrono ooit.

Naast goud op de 60m was er in een pr van 25.97 voor Britte Lodewijckx ook nog zilver op de 200m.

 ?? Foto HBVL ?? Marie Corstjens (midden) pakte goud bij de kadetten voor Mirthe Vansimpsen (links) en een OostVlaams­e.
Foto HBVL Marie Corstjens (midden) pakte goud bij de kadetten voor Mirthe Vansimpsen (links) en een OostVlaams­e.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium