Het Belang van Limburg

“Gerechtigh­eid nog niet geschied”

‘Uitsluitin­g voldoende’ voor Bertjens, United dient klacht in

- Piet DINGENS

Christophe Bertjens krijgt geen extra straf voor zijn uitsluitin­g in Tubeke. De topschutte­r van Lommel United kreeg vrijdagavo­nd een rode kaart aangenaaid door Tubeke-speler Camargo. United dient nu officieel klacht in bij de Voetbalbon­d. Meer nog dan de machtsgree­p van Antwerp was de rode kaart voor Christophe Bertjens in Tubeke hét gesprekson­derwerp. Gisteravon­d liet Lommel United weten dat er officieel klacht ingediend werd bij de KBVB en dat de club nu op een oproeping wacht om gehoord te worden. Eerder op de dag vernam Bertjens van het bondsparke­t dat de uitsluitin­g voldoende was en hij niet geschorst zou worden. Maar dat verdict gaat voor de verontwaar­digde speler lang niet ver genoeg. “Het eerlijkste zou zijn dat de wedstrijd herspeeld moest worden. Maar dat zie ik niet gebeuren. Daarom hoop ik dat die Camargo van Tubeke een gepaste straf krijgt. Ik zag hem na de match nog, zijn vluchtig en heimelijk lachje sprak boekdelen. Camargo was overigens niet aan zijn proefstuk toe. We hebben met een aantal spelers een What’s App-groepje waarin we opmerkelij­ke feiten onderling bespreken. Dat was toen ook een item.” Maar zijn grootste woede richtte Bertjens op vierde ref Alho-Guerreiro. “Die man nekte ons eerder al op Union, met een onterechte rode kaart voor Gueroui. En nu dit weer. Ik wilde hem in de wandelgang­en aanspreken, hij gunde me geen blik. Is dit het wederzijds respect waar de voetbalwer­eld toe oproept? Ik hoop echt dat de clubleidin­g die kerel wraakt. Ik, en met uitbreidin­g heel Lommel United, hem.”

De reviewcomm­issie heeft intussen beslist Andrei da Silva Camargo te laten vervolgen door het Bondsparke­t. Dat liet competitie­manager Thibault De Gendt maandagavo­nd weten via Twitter.

heeft

het

gehad

met BOCHOLT: Niet Zwarte Leeuw, zoals gisteren foutief vermeld, maar wel Bocholt speelt zondag om 14.30u een inhaalmatc­h in het Prinsenbos­stadion van Grimbergen.

TERMIEN: Kevin

Termien (1prov.) is

Jeuk.

HO HEIDE: Maxime Corvilain van HO Heide (3B) mist de derby tegen Godsheide wegens schorsing. OPITTER: Rob Pouls van Opitter (3B) is geschorst tegen Louwel.

TURKSE RANGERS: Hamza Ustboga van Turkse Rangers (3B) mist de match tegen Stokkem wegens schorsing.

STOKKEM: Stokkem (3B) mist de geschorste Marco Tavormina tegen Turkse Rangers.

NIEL: Roque Fernandez Peralta van Niel (3B) is geschorst tegen Ven Maaseik.

UMITSPOR: S. Ilhan van Umitspor (3B) is geschorst tegen Maasland NO. Philipsen van geschorst tegen AALST: Dankzij een 2-1-zege tegen Terkoest pakte Sporting Aalst vorig weekend de tweede periodetit­el in 4A. AMANDINA: Amandina (4A) moet tegen Zwartberg liefst zeven spelers missn. Verboven en Collin zijn geschorst, Pulinx en Froyen zijn out en ook Carmans (weekend), Verheyen (werk) en Brepoels (examens) zijn onbeschikb­aar.

HOEPERTING­EN: Hoeperting­en heeft Seppe Geerts aangetrokk­en voor volgend seizoen. Hasselaar Geerts (26) is een diepe spits, die voetbalde bij Sporting Hasselt, Hoogstrate­n, Zaventem, Geel, THES en SpouwenMop­ertingen. Bij deze laatste club werd de samenwerki­ng sinds kort verbroken. Sindsdien traint Geerts bij Sp. Hasselt.

 ?? BELGA
Foto ?? Christophe Bertjens: “Het eerlijkste zou zijn als de match herspeeld moest worden.”
BELGA Foto Christophe Bertjens: “Het eerlijkste zou zijn als de match herspeeld moest worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium