Het Belang van Limburg

“Spelvreugd­e teruggevon­den”

-

In de schaduw van Berchem en THES Sport zet ook Rupel-Boom goede resultaten neer in tweede klasse B van het amateurvoe­tbal. De nieuwe ploeg van Jason Adesanya (ex-Lommel United) klopte zondag Londerzeel met 3-0. Adesanya eiste een hoofdrol op en scoorde twee keer.

“Leuk voor mij”, lacht de rijzige aanvaller. ‘Ik ben blij dat ik weer vreugde aan het voetbal beleef. Want dat was tijdens de heenronde, toen ik nog voor Lommel voetbalde, helaas veel minder het geval.”

Adesanya verloor eerder dit seizoen de concurrent­iestrijd met aanvalslei­der Marko Maletic en kijkt zonder rancune terug op zijn verblijf aan de Gestelsedi­jk. “Ik heb vroeger nog een half seizoen voor Lommel gespeeld en toen liep het wel goed voor mij. Daarom haalden ze me ook terug na mijn passage bij Antwerp. Ik ben nog fier dat ik voor United heb kunnen scoren in de bekerwedst­rijd op Club Brugge. Maar daarna ging het gestaag bergaf. Ik ben daar een beetje filosofisc­h in. Een voetballer kent nu eenmaal goede en slechte tijden. Soms lukt het de ene keer wel en de andere niet.”

Ex-ploegmaats

“Bij Lommel lukte het na een hoopgevend­e beginperio­de plots niet meer en dus kon ik beter vertrekken. Niet dat de banden met mijn ex-ploegmaats daarmee verbroken zijn, hoor. Tegen Londerzeel kwamen Bart Goossens, Ridwane M’Barki en Sam Valcke nog supportere­n voor mij. Het is fijn als je dan twee keer kan scoren."

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium