Het Belang van Limburg

“Ons budget moet met dertig procent omlaag”

- Jos CASTERMANS

Wat is er aan de hand bij Vlijtingen VV (1prov.)? Coach Beckers die onverwacht naar Sch.-Beverst is vertrokken, Tim Bollen en Martijn Nijs die hem volgend seizoen volgen, Stef Reynders die naar Beringen overstapt en Jeroen Gielen die met Bregel een akkoord zou hebben. “Het antwoord is simpel”, zegt bestuursli­d Paul Loyens (foto). “Ons budget moet met 30 procent naar beneden.”

Gaan er nog spelers volgen?

Loyens: “Dat kan. We moeten de tering naar de nering zetten. We hebben met alle spelers gepraat. Een aantal wil meegaan in ons verhaal en wie dat niet wil, gaat ergens anders voetballen. Wij hebben concrete voorstelle­n uitgewerkt en donderdag zitten we rond de tafel.”

Heeft het plotse vertrek van Yves Beckers daar ook mee te maken?

“Neen. Yves zei altijd dat hij dit seizoen zou uitdoen, maar toen in de krant verscheen dat hij volgend seizoen zou vertrekken, is Sch.-Beverst daarop gesprongen. We hebben hem gezegd dat hij beter kon vertrekken als hij hogere ambities had. Maar naar verluidt is het budget bij Beverst, waar hij spelers mee mag aankopen, nauwelijks hoger dan het onze.”

Heeft het afhaken van voorzitter Henrard gevolgen gehad qua sponsoring?

“Nee, Nico is vertrokken omdat het hem allemaal te veel werd. Hij bracht natuurlijk sponsoring aan, maar de voornaamst­e oorzaak van de inkrimping van het budget zijn de tegenvalle­nde ontvangste­n uit de Allewijfee­sten vorig jaar. Door de aanleg van ons kunstgrast­errein zijn we voor de feesten naar het Paenhuys in Riemst moeten uitwijken en dat heeft heel wat minder opgeleverd dan we gewoon waren. We hadden een buffer opgebouwd en die hebben we moeten aanspreken. Maar tot nu toe is iedereen tot en met december betaald. We nemen onze voorzorgen. Liever dat, dan in januari te moeten zeggen dat we niet meer kunnen betalen.”

Hoe kijkt jullie nieuwe coach Heymans naar de situatie?

“Hij is bereid mee te gaan in ons verhaal, indien we hem de as kunnen bezorgen die we hem beloofd hebben. We gaan er alleszins voor zorgen dat we volgend seizoen weer een degelijke ploeg hebben. Er is geen paniek, maar we zijn open.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium