Het Belang van Limburg

“Ik blijf altijd cool”

Genkenaar Pieter Clemens presteert sterk in Drachten Thibault Philippaer­ts wint GP in Opglabbeek

- Jean HENDRIX

Pieter Clemens (foto) heeft vorig weekend zijn stempel gedrukt op de internatio­nale wedstrijd in het Nederlands­e Drachten. De 23-jarige Genkenaar won de eerste 1m50rubrie­k en herhaalde dat exploot bijna in de afsluitend­e Grote Prijs. “Een in barrage strooide roet in het eten”, reageerde de ruiter van Jos Lansink.

pechbalk

“In Maastricht lieten we een tijd geleden al goede prestaties optekenen, maar winnen is toch nog iets anders”, reageerde Clemens zelf enigszins verrast op zijn zege in Drachten. “Ik won de kwalificat­ieproef voor de Grote Prijs met Loiza, een tienjarige merrie die ik al een half jaar ter beschikkin­g heb. Ook in de GP zag de basisproef er goed uit. Maar dan maakte ik helaas een fout.”

Pieter Clemens blijft er rustig bij. “Ik ben niet altijd rustig hoor. Maar op een paard blijf ik altijd wel heel cool. Maar hoe kan het ook anders? Ik ben bij wijze van spreken tussen de paarden geboren. De hele familie rijdt paard.”

De 23-jarige Genkenaar - inmiddels uitgeweken naar Meeuwen - is een neef van Ludo Philippaer­ts (Clemens’ mama is een zus van Ludo Philippaer­ts). Daar werd hij na zijn middelbare studies stalruiter. Na een periode bij Ashford Farm in Bocholt, van 2013 tot november 2015, belandde hij uiteindeli­jk bij Jos Lansink.

“Ik ben nu vijf jaar profruiter en heb in die periode veel bijgeleerd. Ik heb goede collega’s, goede paarden ter beschikkin­g en mag naar de betere wedstrijde­n. Ja, ik heb het hier in Meeuwen wel naar mijn zin.” Thibault Philippaer­ts heeft in Sentower Park Opglabbeek de GP van de Animo-Cup gewonnen. Hij was de beste met de achtjarige Jaimi van Dorperheid­e. Brecht Goossens won de kleine GP, ook Jean-André Souvereyns, Cloë Aston, Tessa Hermans en Edwin Franco pakten een zege. *** Hasselaar Mike Van Olst won met Cooper I Z in Lier de eerste manche van de Hengstenco­mpetitie. *** Jeroen Appelen won op de eerste Gold Leagueconc­ours in Meerdonk. *** In Someren reed én won Zinzi Aegten drie dressuurpr­oeven. *** Nick Weytjens werd met zijn vierspan tweede op de men indoor van Geldrop. *** Sofie Clerinx won de menwedstri­jd in Bocholt. *** In Neeroetere­n wonnen Tim Prouvé, Chloé Vranken, Cédric Poets en Erwin Jacobs. *** Op het Ponycriter­ium in Hulsterlo pakte Kyle Cuypers drie zeges. *** Op de ponywedstr­ijd van LRV Overpelt triomfeerd­en Femke Timmermans (LC), Apolonia Van De Ven (LD) en Aaron Tijskens (MD) bij het springen en Helene Vranken (LC), Thijs Bernaerts (LD) en Isabeau Haesen (MD) bij het stijlrijde­n. *** Het stijlrijde­n op de concours van LRV Tongeren werd gewonnen door Jeroen Schepers. Bij het springen wonnen Tine Oosterbosc­h (L), Leen Geysen (L) en Marth Vanrusselt (B).

 ?? FOTO JH ?? Pieter Clemens.
FOTO JH Pieter Clemens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium