Het Belang van Limburg

Pascale Naessens: “Ik wou mijn relatie met Paul stopzetten”

-

Pascale Naessens (47) heeft Paul Jambers (71) lang niet verteld hoe negatief de reacties op hun relatie waren. Ze dacht er zelfs aan de relatie om die reden te beëindigen. Dat vertelt ze in ‘Het Huis’. “Ik kon me die reacties goed voorstelle­n”, zegt Jambers.

BRUSSEL -

Pascale Naessens was 22 toen ze een relatie kreeg met de 24 jaar oudere Paul Jambers, tv-maker op het hoogtepunt van zijn roem en bovendien ook de baas van Pascales broer Désiré. Veel mensen probeerden haar die relatie uit het hoofd te praten. “Al die negatieve reacties, ik heb dat Paul pas veel later verteld.” Naessens vertelt in ‘Het Huis’ ook dat ze de relatie door de druk van buitenaf bijna had verbroken. “Ik had een goeie fles wijn gekocht, met het idee: misschien moet ik er toch maar een punt achter zetten. Ik was op weg naar Paul, in de wagen dacht ik: als ik die man nu graag zie en ik wil voor die man gaan, dan moet ik dat gewoon doen. Het moment dat Paul de deur opendeed, zei ik: ‘Ik heb een goeie fles wijn gekocht, we drinken op onze liefde.’”

Als we hem de ontboezemi­ngen van zijn vrouw voorleggen, is Jambers niet verrast. “Ik wist ook wel dat haar ouders en haar omgeving niet enthousias­t waren. Ik stond op de top van mijn bekendheid, ik had een reputatie, was veel ouder en bovendien nog eens de baas van haar broer. De pers viel haar ouders lastig met vragen. Er werd veel geroddeld, ook binnen mijn bedrijf. Daar werkten alleen maar jonge mannen met Harley Davidsons die allemaal op Pascale verliefd waren. Dat de bendeleide­r haar kon verschalke­n, veroorzaak­te wel wat deining.” Jambers beseft dat Pascale voor hem gevochten heeft. “Toen we trouwden, werd ook duidelijk dat we het meenden. Ik begrijp dat ze me die negatieve reacties aanvankeli­jk heeft bespaard, maar ze heeft die druk op jonge leeftijd goed doorstaan.”

 ?? Foto VIJF ?? Pascale is 24 jaar jonger dan haar Paul.
Foto VIJF Pascale is 24 jaar jonger dan haar Paul.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium