Het Belang van Limburg

Genkenaar (21) schiet op huis voor schuld van amper 300 euro

-

Een 21-jarige Genkenaar riskeert 12 maanden cel voor een schietinci­dent in Maasmechel­en. De twintiger loste ’s nachts enkele schoten op een woning omdat de inwoner hem nog 300 euro verschuldi­gd was. Op 13 maart 2015 kreeg de politie Lanaken-Maasmechel­en een oproep van de bewoners van een huis op de Lindenlaan in Maasmechel­en. Rond 03.00 uur had het gezin schoten gehoord. Toen ze ’s ochtends opstonden, waren de ramen doorzeefd en de gevel van hun woning was beschadigd door kogelinsla­gen. Een buurmeisje verklaarde dat ze die nacht een BMW had zien wegrijden en de vriend van de dochter des huizes wees al snel in de richting van de Genkenaar. Er was al een maand een ruzie rond een schuld van 300 euro tussen de twee.

Jachtgewee­r

“Hij had me bedreigd”, verklaarde de twintiger voor de rechter. “Ik wilde hem schrik aanjagen maar nu heb ik er heel veel spijt van. Ik ben blij dat er niemand gewond is geraakt.” De twintiger kocht zijn wapen - een jachtgewee­r met dubbele loop - naar eigen zeggen op de Zwarte Markt in Tessenderl­o. Omdat de man ‘heeft kunnen bezinnen’ tijdens zijn voorhechte­nis vraagt zijn raadsman om een werkstraf.

De procureur maakt zich echter zorgen om de daden van de twintiger. “Het is zorgwekken­d dat hij voor amper 300 euro op een woning schiet zonder na te denken over de gevolgen.” Zij eist daarom een celstraf van 12 maanden en een geldboete van 600 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium