Het Belang van Limburg

Gillet weer in doel

Blunder tegen Club Brugge komt jeugdprodu­ct duur te staan

- Bob FAESEN

Volgens onze bronnen zal donderdag in Eupen niet langer Guillaume Hubert het doel van Standard verdedigen. Na zijn flagrante fout tegen Club Brugge (0-3-verlies) wordt het 23-jarige jeugdprodu­ct van de Rouches allicht ten faveure van Jean-François Gillet (37) gepasseerd. Met terugwerke­nde kracht was het een interessan­t moment op de luchthaven van Eindhoven twee weken geleden. De spelersgro­ep van Standard stond op het punt om richting Malaga te vliegen voor de jaarlijkse winterstag­e en doelman Guillaume Hubert was uitgekozen om de pers te woord te staan. Gevraagd naar zijn statuut als nummer één antwoordde Hubert bewust zeer bescheiden. “In mijn ogen is er nooit zekerheid. Het kan snel keren. Dat heb ik al vaak gezien in mijn loopbaan.” En zie daar, één officiële wedstrijd en een blunder tegen Club Brugge verder en zijn woorden blijken al van toepassing.

Comeback Gillet

Volgens onze bronnen zal Jean-François Gillet donderdag opnieuw onder de lat staan bij de Rouches. De ervaren doelman kende ook geen vlekkeloos parcours en verloor begin november zijn plek. Onder meer tegen Celta de Vigo (1-1) en thuis tegen Anderlecht (0-1) ging Gillet niet vrijuit.

Hubert maakte meteen een goede beurt in zijn eerste wedstrijd op Panathinai­kos (0-3). Ondanks enkele foutjes, lokte hij zelfs scouts van Arsenal naar België.

De fout te veel

De fout tegen Brugge lijkt echter de fout te veel. “Het is duidelijk dat Guillaume in de mist ging bij de 1-0”, zegt Jos Beckx. Hij is tegenwoord­ig keeperstra­iner van STVV, maar tot vorig seizoen was hij werkzaam bij Standard. Beckx had er Hubert onder zijn hoede. “Ik denk dat hij zijn eigen positie verkeerd had ingeschat en daardoor dacht dat de bal voorlangs zou gaan.

Een fout die hij nooit meer zal maken. Fouten maken, is normaal bij jonge keepers. Er was er maar een die dat nooit deed en dat was Thibaut Courtois. Daar vergelijke­n ze iedereen mee, maar dat is niet helemaal eerlijk”, aldus Beckx, die zich niet wil uitspreken of Hubert passeren de juiste keuze is. “Het is niet aan mij om te bepalen wie in doel moet staan bij Standard. Ik werk nu voor Sint-Truiden. Ik kan alleen maar zeggen dat Guillaume een keeper met veel potentieel is. En daar blijf ik ook bij.” Dompé traint alleen - De situatie van Jean-Luc Dompé lijkt steeds uitzichtlo­zer te worden. De Franse vleugelspi­ts kwam vorig jaar in januari over van STVV, maar mag vertrekken. Dompé traint zelfs helemaal alleen tegenwoord­ig. Concrete interesse is er nog niet. Raman nog out - Benito Raman heeft nog steeds last van de rug en trainde gisteren niet. Ook Legear en Lavalée zijn nog niet fit. Vits verlengt - Senne Vits (20) heeft zijn aflopende contract met één jaar verlengd. De doelman speelt sinds vorige week op huurbasis voor MVV Maastricht.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ?? Foto BELGA ?? Zijn blunder tegen Club Brugge lijkt de fout te veel voor Guillaume Hubert.
Foto BELGA Zijn blunder tegen Club Brugge lijkt de fout te veel voor Guillaume Hubert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium