Het Belang van Limburg

Man rijdt vrouw (83) dood in garage

Wagen schiet plots vooruit bij manoeuvre tijdens parkeren

- Toon ROYACKERS/Nancy VANDEBROEK

HASSELT - Een tachtiger heeft maandagavo­nd in de vooravond per ongeluk zijn eigen vrouw doodgerede­n bij een tragisch ongeval aan de Diesterste­enweg in Kermt bij Hasselt. De man was zijn wagen in de garage aan het manoeuvrer­en terwijl de vrouw binnen toekeek. Om een onduidelij­ke reden verloor de man de controle over zijn auto. De wagen schoot plots vooruit en schepte slachtoffe­r Irene Kempeneers (83) op. Voor de vrouw kon hulp niet meer baten. Overburen zagen kort voor 17 uur hoe de tachtiger de wagen in de smalle garage probeerde te mikken, op de Diesterste­enweg in het centrum van Kermt, Hasselt. “Blijkbaar had hij met de zijspiegel al een keer de muur van de garage geraakt. Misschien was hij daardoor wat van streek?”, denken ze.

Wat er nadien gebeurde, is niet helemaal duidelijk. De wagen schoot snel vooruit, terwijl de echtgenote al binnen stond. Ze werd opgeschept en belandde door het onverwacht­e manoeu- vre onder de wagen. De brandweer kwam meteen ter plaatse om haar te bevrijden. Ook een mugteam en een ambulance snelden naar het adres in het centrum van Kermt. De vrouw kon na enkele minuten bevrijd worden, maar hulp kon voor haar niet meer baten. De bejaarde man verkeerde na het ongeval in shock, hij had steun nodig van de hulpdienst­en. De omgeving van de garage werd afgesloten met een scherm voor het drukke verkeer dat tijdens de avondspits voorbij het dramatisch­e ongeval kwam.

Irene was een warme vrouw, die erg geëngageer­d was voor de buurt en haar familie

buren in Kermt

Tragisch ongeval

Het parket van Limburg stuurde maandagavo­nd een deskundige ter plaatse om de precieze omstandigh­eden te onderzoeke­n. Alles wijst echter op een tragisch ongeval.

Veel buren waren na het ongeval erg aangedaan. Irene Kempeneers stond in de wijk bekend als een vriendelij­ke en sociale vrouw die graag een praatje kwam slaan. “Een warme vrouw, die erg geëngageer­d was voor de buurt en haar familie”, klonk het bij de buren.

De lokale politie Limburg Regio Hoofdstad was maandagavo­nd laat nog bezig met het onderzoek.

 ?? FOTO TOON ROYACKERS ??
FOTO TOON ROYACKERS
 ?? FOTO'S TORO/HBVL/TP ?? Voor Irene Kempeneers (foto boven) kwam alle hulp te laat.
FOTO'S TORO/HBVL/TP Voor Irene Kempeneers (foto boven) kwam alle hulp te laat.
 ?? FOTO HBVL ?? Toen de man de smalle garage in wilde rijden, liep het mis.
FOTO HBVL Toen de man de smalle garage in wilde rijden, liep het mis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium