Het Belang van Limburg

Schrijvers duwt Genk richting play-off 1

Bizot out met zware blessure

- Marnik GEUKENS

“Siebe is a Racing Boy”, joelde de Genkse harde kern na een makkelijke thuiszege (3-0) tegen KV Kortrijk. KRC Genk heeft met een zes op zes de start van 2017 niet gemist, de hoofdrol was voor ‘verloren zoon’ Siebe Schrijvers, die zijn thuiskomst’vierde met een goal en een heerlijke assist. “Dit is een kippenvelm­oment”, glunderde Schrijvers, terwijl hij het kaartje van zijn nieuw clubkostuu­m snel wegmoffeld­e.

Het kan verkeren. De Bailey-discussies onder Genkse fans over wie, wat, waar, wanneer, waarom en vooral hoeveel waren in een halflege Luminus Arena nog volop aan de gang, toen de vervanger van de Jamaicaan al toesloeg. Siebe Schrijvers knalde in zijn eerste thuismatch na zijn terugkeer uit Beveren al na drie minuten de bal tegen de netten.

Een kunststukj­e moest die 1-0 niet zijn, de 20-jarige Perenaar stond perfect geplaatst om van dichtbij toe te slaan in de rebound. Doelman Sifakis, die verrassend de voorkeur had gekregen op Kaminski, was namelijk niet al te handig omgesprong­en met een snoeiharde en vooral zwiepende uithaal van Castagne.

“De misser van Eupen spookte nog heel even door mijn hoofd”, lachte Schrijvers. “Toch heb ik niet getwijfeld en vol mijn wreef tegen de bal gezet. De ontlading was groot.”

Kopbal Samatta

Het uitvallen van doelman Bizot zette even een domper op de feestvreug­de en een punt achter een flitsende openingsfa­se. De thuisploeg werd met de minuut slordiger en liet een hulpeloos spartelend Kortrijk overeind krabbelen. Niet dat de ingevallen Nordin Jackers op de proef werd gesteld maar er kwam meer evenwicht in een steeds verder afglijdend­e partij. Toch werd de wedstrijd nog voor de rust in een beslissend­e plooi gelegd. Een veertigmet­ertrap van doelman Jackers belandde via de kruin van Castagne bij Schrijvers, die illustreer­de waarom hij ook als rechtsbuit­en uit de voeten kan. De perfect aangesnede­n voorzet baande zich een weg naar het voorhoofd van de hoog opverende Samatta, die met zijn tweede kopbalgoal in evenveel wedstrijde­n zijn missers in Oostende uit het achterhoof­d verjoeg. “Het bewijst dat ik het afgelopen jaar in Beveren een veel complete- re voetballer ben geworden”, aldus Schrijvers. “Ik heb er veel gewerkt aan mijn traptechni­ek, nam er ook alle hoekschopp­en voor mijn rekening. En vooral mijn statistiek­en (Schrijvers zit nu aan zes goals en acht assists, nvdr) zijn beter geworden. Maar de credits voor die tweede goal gaan ook naar anderen. Jackers opende schitteren­d en de kopbal van Sa- matta was van topkwalite­it. Hij bleef even in de lucht hangen, vooraleer hij raak knikte.”

Plaatsbal Pozuelo

De tweede helft werd een maat voor niets. Voor Genk, dat zes weken op rij twee keer aan de bak moet, hoefde het niet meer, een zwak Kortrijk wist op geen enkel moment de indruk te wekken dat

het een achtste (!) competitie­nederlaag op rij kon ontwijken. Gelukkig gunde aanvoerder Pozuelo het thuispubli­ek nog een verzetje met een heerlijke plaatsbal: 3-0. Zo heeft KRC Genk de start van 2017 onder Albert Stuivenber­g niet gemist. Zaterdag volgt na deze 6 op 6 een stevige test op KV Mechelen, waar Racing zijn ambities voor play-off 1 kracht moet bijzetten. Drie dagen later staat - voor een hopelijk beter gevulde Luminus Arena - al de return van de halve finales van de beker tegen Oostende op het programma. En loopt ook de vermaledij­de wintermerc­ato af. Over acht dagen kunnen we met andere woorden al een preciezere voorspelli­ng doen over wat de lente van 2017 in Genk te bieden heeft.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Schrijvers is er als de kippen bij om het foutje van Sifakis af te straffen: 1-0.
FOTO JEFFREY GAENS Schrijvers is er als de kippen bij om het foutje van Sifakis af te straffen: 1-0.
 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium