Het Belang van Limburg

Wietplanta­ge opgerold in huurhuis

- Roger DREESEN

De civiele beschermin­g van Brasschaat heeft gisteren samen met politie MidLim een profession­ele wietplanta­ge ontmanteld. Er werden 600 wietplante­n, oogstklaar, in beslag genomen in een huurhuis langs de Hoeverkerk­weg. De politie kon ter plaatse geen verdachte aantreffen. Alle plantjes en materialen worden vernietigd.

De politiedie­nsten waren blijkbaar getipt door buurtbewon­ers. Hierop voerde de politie observatie­s uit, om dinsdagavo­nd uiteindeli­jk in te grijpen. De politie viel de woning binnen en trof een profession­ele plantage aan verspreid over drie kamers en een garage. Op het moment van de huiszoekin­g was niemand aanwezig in de woning. De verhuurder van de woning is niet blij met deze situatie: “De woning is ongeveer één jaar verhuurd aan een dame. Er is me niets abnormaal opgevallen en ik had geen vermoeden dat er een wietplanta­ge in de woning was opgezet”, luidt het daar.

Geschrokke­n

In de buurt werd geschrokke­n gereageerd. “Wat bezielt iemand om een wietplanta­ge in een woning op te zetten? Je verwacht dit niet in deze rustige buurt. Al kenden we de bewoners niet echt en zagen we hen niet zo vaak”, zeggen enkele buren. Begin vorig jaar stond er nog een grote container voor de deur. “We dachten dat die daar stond om afval van de verbouwing­en af te voeren.”

Een buur vertelt dat er vooral ’s nachts beweging was. “Aan- en afrijden van auto’s, en dat is ongeveer een jaar bezig. Eigenaardi­g, daarom hebben we de politie al eerder getipt. In het begin liep er ook een hond rond de woning om ongewenste bezoekers weg te houden. De rolluiken, die waren ook altijd naar beneden.” Bij de ontmanteli­ng van de plantage werden enkele honderden cannabispl­anten ontdekt. Die werden in beslag genomen. De civiele beschermin­g kwam langs om de politie te assisteren bij de ontmanteli­ng van de installati­e. Onder meer de garagepoor­t werd hiervoor geforceerd. De politie van de zone MidLim voert het verdere onderzoek.

 ?? FOTO ROGER DREESEN ?? De garagepoor­t werd geforceerd om de plantage te ontmantele­n.
FOTO ROGER DREESEN De garagepoor­t werd geforceerd om de plantage te ontmantele­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium