Het Belang van Limburg

“Ik ben onder de indruk van STVV”

-

KV Mechelen zit midden in een Limburgse week. Zaterdag komt Genk op bezoek, vandaag moet het zelf naar Stayen. “Altijd een prettig weerzien”, aldus ex-Kanarie Nils Schouterde­n. “Maar het wordt een moeilijke avond. Ik ben onder de indruk van dit STVV.” Dik drie jaar is het geleden dat Schouterde­n de deur op Stayen dichttrok. In Eupen en Westerlo zat zijn carrière even in een dipje. Maar dit seizoen komt hij weer helemaal boven water.

“De leeftijd, zeker?” grapt hij. “Ik weet het, ik ben een babyface maar met mijn 28 jaar behoor ik wel stilaan bij de ouderen. Ik probeer de jonge gasten met raad en daad bij te staan.”

Momenteel zitten jullie in PO1. Kunnen jullie dat vasthouden?

“Wel, als het van onze coach afhangt. Yannick Ferrera is enorm ambitieus. Wie niet meegaat in zijn verhaal, kan het schudden. Ik heb het graag zo.”

Zondag incasseerd­en jullie wel een pijnlijke tik.

“Een thuisneder­laag tegen Westerlo was inderdaad niet ingecalcul­eerd. Toch heb ik niet het gevoel dat er veel van is blijven hangen. We speelden gewoon een uitstekend­e wedstrijd. Alleen de efficiënti­e ontbrak.”

Revanche op Stayen?

“Ik hoop het. Al onderschat ik die opdracht niet. Ik ben onder de indruk van dit STVV. In het begin speelden ze mooi voetbal maar bleven de resultaten uit. Nu is het allemaal een tikje defensieve­r. Maar dat systeem levert wel veel punten op. Bovendien zijn ze serieus versterkt. Het is een gevaarlijk­e tegenstand­er, die in eigen huis altijd wat meer kan.”

Jullie verloren er voor de beker?

“Dat zit me nog altijd hoog. De beker was een hoofddoel. We zijn toen uitgeschak­eld door onze eigen schuld. Positief is wel dat de coach ons nadien wakker geschud heeft en dat we ons herpakt hebben in de competitie. Ik geloof in onze kansen voor play-off 1. Het zal net wel of net niet worden.”

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Ivan Leko.
Foto JEFFREY GAENS Ivan Leko.
 ?? Foto PHN ?? Schouterde­n (r) in actie tegen Beveren.
Foto PHN Schouterde­n (r) in actie tegen Beveren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium