Het Belang van Limburg

“Mijn spelers zullen allemaal top moeten zijn”

-

KV Mechelen incasseerd­e zondag een fikse tik. Rode lantaarn Westerlo ging in het AFAS-stadion met drie punten lopen. “Toch wordt KV een zware klus”, waarschuwt Ivan Leko. “We zullen allemaal top moeten zijn.” In Anderlecht werd STVV een illusie armer. Niet door eigen onvermogen, wel door de kwalijke rol die ref Wim Smet speelde.

“Ik heb achteraf slecht geslapen”, gaf Leko gisteren toe. “Het wordt stilaan wat veel. We zijn al zo vaak geconfront­eerd met arbitrale beslissing­en in ons nadeel. We hadden nu al dicht bij ons doel van 30 punten kunnen staan. Maar goed, excuses zoeken, heeft geen zin. Ons focussen op de refs evenmin. Ik ben ervan overtuigd dat mijn team zich ook zo zal redden. Er is kwaliteit genoeg.”

Zeker na het binnenhale­n van Mechele, Bolingoli en Vetokele. In het algemeen maakten de nieuwkomer­s in het Astridpark een bevredigen­de indruk. “Maar top was het nog niet. Kan ook niet, aangezien die jongens weinig speelminut­en hebben vergaard. Positief is wel dat ze zich willen bewijzen en dat ze in dienst willen spelen van de ploeg.” MetMechele­nenOostend­ekrijgen de Kanaries nu twee thuismatch­en voorgescho­teld. Het is met andere woorden money time. “Voorlopig ben ik enkel met Mechelen bezig. Het is onze derde onderlinge confrontat­ie. Ginds verloren we, in de beker schakelden we hen uit met de penalty’s na een 2-2 gelijkspel. Dus reken ik nu op een zege. Maar zonder slag of stoot zal dat niet gaan. Verkijk je niet op hun nederlaag tegen Westerlo. Dit Mechelen kan play-off 1 halen. Toch meen ik te weten hoe we hen pijn kunnen doen als we op mentaal en tactisch vlak top zijn.”

De ‘ouwe’ Stef

Eén van de sleutelfig­uren bij STVV is Peeters. Leko wil er niet van horen, maar in het huidige systeem komt Stef iets minder tot zijn recht. In Anderlecht had hij zelfs een offday.

“Kan gebeuren”, neemt Leko zijn middenveld­er in beschermin­g. “Daar maak ik me geen zorgen over. Stef is een winnaar. Dinsdag hoop ik weer de ouwe Stef te zien. Hij is en blijft een heel belangrijk­e pion voor ons. ”Wie in Brussel ook een goeie indruk naliet, is Dussaut. Maar één jeugdzonde werd STVV wel fataal. “Damien deed het inderdaad goed. Maar die fouten moeten eruit. Hij is geen belofte van Standard meer, hij is een speler van de A-kern van STVV. Als hij de top wil bereiken, moet hij gefocust zijn. Elke minuut.” Ceballos is zijn mogelijke vervanger. Leko: “De Spanjaard traint goed, heeft honger en voetbalt met passie. Het is moeilijk om hem op de bank te zetten. Hij viel sterk in op Anderlecht. In zijn voordeel pleit dat hij op vier posities inzetbaar is. De beide flanken en centraal op het middenveld. Hij krijgt dus zeker nog kansen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium