Het Belang van Limburg

Club moet transferre­cord breken voor Israëliër

Kans dat Ben-Haim naar Brugge komt is miniem

- Guillaume MAEBE

Ondanks een persoonlij­k akkoord voor 3,5 seizoenen met flankaanva­ller Tal Ben-Haim (27) blijft de speler normaal nog een half seizoen actief bij Maccabi Tel Aviv. Tenzij Club Brugge bereid is haar eigen transferre­cord fors te verbreken. Vader en makelaar Ofir BenHaim trok maandag aan de alarmbel. In een emotioneel interview verklaarde hij hoe Maccabi Tel Aviv zijn zoon zijn droomtrans­fer niet gunde. Papa verklaarde dat de hele situatie een negatieve invloed heeft op de prestaties van zijn zoon: allemaal in de hoop om Maccabi wat inschikkel­ijker te maken. Hoop die gisteren al aardig de kop was ingedrukt toen we Ofir Ben-Haim rechtstree­ks contacteer­den. “Ik denk niet dat ze mijn zoon zullen laten gaan”, aldus vader Ben-Haim. “Ik blijf hopen dat alles de komende dagen nog rond zal komen. Al vrees ik dat Maccabi mijn zoon zelfs bij een bod van tien miljard euro niet zal laten vertrekken.”

Maccabi is te rijk

Ben-Haim beschikt over een clausule in zijn contract waardoor hij voor een bedrag van zo’n 2,9 miljoen euro kan vertrekken. Club Brugge bood deze winter in eerste instantie een basisbedra­g van 3,1 miljoen euro voor de speler en verbeterde dat aanbod een paar dagen geleden met een paar honderddui­zend euro. Maccabi wees beide voorstelle­n af. Technisch directeur Jordi Cruijff wil liever niet reageren op de hele transferza­ak, maar feit is wel dat de club, nadat het de titel vorig jaar aan Hapoel Beer Sheva moest laten, sportieve weerwraak belangrijk­er vindt dan een slordige 500.000 extra winst op hun sterspeler. Maccabi Tel Aviv is financieel een van de gezondste clubs in Israël en hoeft sterspeler­s dus niet meteen van de hand te doen. De club vreest tevens dat het een week voor de transferde­adline geen vervanger zal vinden voor Ben-Haim.

4,5 miljoen euro

Wil

Club

Brugge

Ben-Haim alsnog halen, zal het een enorme financiële inspanning moeten doen. Vanuit de Israëlisch­e club klinkt het dat een bod dat de vastgelegd­e clausule enorm overstijgt - de circuleren­de 4,5 miljoen euro is een correct bedrag - Maccabi over de streep kan trekken. Blauw-zwart legde in het verleden nooit meer dan vier miljoen euro neer voor een speler (voor Hans Vanaken aan Lokeren en voor Koen Daerden aan Genk). Het lijkt dan ook logischer dat Club in de laatste week van deze transferpe­riode uitkijkt naar andere pistes om die gewilde flankaanva­ller alsnog binnen te halen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium