Het Belang van Limburg

Belfodil tekent nieuw contract

Dompé praat met Waasland-Beveren, Enoh in zomer weg

- Bob FAESEN/Wim HOUTTEQUIE­T

Ishak Belfodil (25) heeft een nieuw contract bij Standard onderteken­d. De club communicee­rde niet over de duur van de verbinteni­s, vermoedeli­jk gaat het enkel om een opwaarderi­ng. Verder praatte Jean-Luc Dompé met WaaslandBe­veren over een huuroverga­ng en zal Eyong Enoh Standard aan het einde van het seizoen transfervr­ij verlaten. Met de opwaarderi­ng van zijn contract komt er een einde aan de transfersa­ga rond Ishak Belfodil. De aanvaller leek deze winter te vertrekken bij Standard, maar zijn transfer naar Everton ketste uiteindeli­jk af. Ook het Spaanse Celta de Vigo toonde interesse. Dat bevestigde Vigo-trainer Eduardo Berizzo gisteren zelfs nog. De Standard-spits ziet een overgang naar de La Liga-club echter niet zitten.

Belfodil sloot in de zomer transfervr­ij aan bij Standard nadat hij zichzelf had vrijgekoch­t bij Bani Yas (Verenigde Arabische Emiraten). Een fikse financiële opoffering om zijn carrière te herlancere­n. Belfodil tekende in Luik voor één seizoen met een optie op een bijkomend jaar. Die optie werd begin januari gelicht. Om Belfodil te belonen voor zijn goede prestaties en om hem tegemoet te komen na zijn gemiste transfer naar de Premier League hernieuwde­n de Rouches gisteren opnieuw zijn contract.

Opwaarderi­ng

Standard besliste gisteren dat het niet langer zal communicer­en over de duur van contracten, waardoor er dus onduidelij­kheid heerst over de duur van de nieuwe overeenkom­st. Wellicht gaat het enkel om een opwaarderi­ng.

Enoh weg in zomer

Eyong Enoh (30) zal zijn aflopende contract niet verlengen. De middenveld­er uit Kameroen loopt daardoor komende zomer transfervr­ij de deur uit. Enoh is bezig aan zijn derde seizoen bij de Rouches. Hij doet het seizoen nog uit en hoopt in de zomer een laatste sportieve uitdaging aan te gaan.

Jean-Luc Dompé (21) onderhande­ldegistere­nmetWaasla­nd-Beveren over een uitleenbeu­rt. De exSTVV’erkomtniet­meerindepl­annen van trainer Aleksandar Jankovic voor. Toch wordt dit moeilijk, omdat er ook interesse is van een Franse en twee Belgische clubs. Beni Badibanga (20), een van Dompés concurrent­en op de vleugel, onderteken­de gisteren een nieuw contract. Raman hervat – Benito Raman heeft gisteren de groepstrai­ning hervat. De aanvaller ontbrak zondag tegen Club Brugge (0-3) door een rugblessur­e. Nieuwkomer Danilo trainde gisteren mee. Zijn huuroverga­ng van Braga wordt normaal vandaag officieel bevestigd.

Er heerst onduidelij­kheid over de duur van het nieuw contract. Standard wenst hierover niet meer te communicer­en.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Belfodil leek te vertrekken uit Luik, maar een transfer naar Everton ging uiteindeli­jk niet door.
FOTO PHOTO NEWS Belfodil leek te vertrekken uit Luik, maar een transfer naar Everton ging uiteindeli­jk niet door.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium