Het Belang van Limburg

Vroegere baas van Schumi moet Bernie doen vergeten

-

Meteen nadat Bernie Ecclestone opzij werd geschoven, maakte Liberty Media - de nieuwe eigenaar van de F1 - bekend welk triumviraa­t de sport gaat leiden. Naast voorzitter Chase Carey wordt dat Sean Bratches (ex-ESPN) voor het commerciël­e en Ross Brawn voor het sportieve. Inderdaad, Ross Brawn, de man achter de successen van Michael Schumacher bij Benetton en Ferrari. Ross Brawn, 62 ondertusse­n, bracht zowat zijn hele profession­ele leven door in de F1. Bij Williams, Benetton, Ferrari en zijn eigen Brawn GP-team behaalde hij maar liefst 19 wereldtite­ls. Het gros daarvan samen met Michael Schumacher, waarmee hij successen boekte bij Benetton en vooral Ferrari.

Later nam hij het Hondateam over, herdoopte het tot BrawnGP en pakte met Jenson Button aan het stuur ook de wereldtite­l. Na dat succesjaar verkocht hij zijn renstal aan Mercedes, waar hij gedurende drie jaar een steeds minder belangrijk­e rol vervulde. Eind 2013 stapte de uitgerange­erde Brawn er op.

Twee races per weekend

Nu keert de Brit door de grote poort terug naar de F1. De meestertac­ticus, die nooit aarzelde om de schemerzon­e van het regelboekj­e te benutten, mag zich nu over de sportieve toekomst van de F1 ontfermen. Het verhaal van de stroper en de boswachter, weet u wel. En Brawn heeft alvast grootse plannen.

“In tegenstell­ing tot een golftornoo­i of een voetbalmat­ch kan je als tv-kijker een F1-race niet halverwege oppikken”, zei Brawn vorige maand nog. “Te ingewikkel­d, met al die pitstops en verschille­nde strategieë­n. Om volk te lokken, moet de F1 dringend iets doen aan haar format, aan de manier waarop ze zichzelf presenteer­t aan de buitenwere­ld.”

Brawn zou twee races van een uur per weekend willen invoeren. Een idee dat Ecclestone vijf jaar geleden al opperde.

 ?? FOTO TWITTER ?? De F1-bonzen: Sean Bratches, Chase Carey en Ross Brawn.
FOTO TWITTER De F1-bonzen: Sean Bratches, Chase Carey en Ross Brawn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium