Het Belang van Limburg

Tom Boonen wint rit in Argentinië

-

Tom Boonen heeft in de Argentijns­e Ronde van San Juan zijn eerste overwinnin­g van het seizoen gepakt. In de straten van San Juan won hij kort voor middernach­t (Belgische tijd) de eindsprint voor Elia Viviani (Sky) en Matteo Malucelli. Viviani, die in de eerste rit tweede was geworden na Fernando Gaviria, is de nieuwe leider voor Gaviria en Boonen. Zoals afgesproke­n trok Gaviria dit keer de sprint aan voor Boonen; maandag was het omgekeerd.

Tekort voor Utrecht na Tourstart - De start van de Ronde van Frankrijk in 2015 kost de stad Utrecht 584.000 euro.

Van Aert en Nys kanshebber­s voor atletencom­missie UCI - Wout van Aert en Sven Nys maken kans om de vertegenwo­ordiger van het veldrijden te worden binnen de Atletencom­missie van de Internatio­nale Wielerunie (UCI). Met de Fransman Francis Mourey, de Nederlande­r Thijs van Amerongen en de Zwitser Simon Zahner komen nog drie andere kandidaten in aanmerking voor de post.

BASKETBAL

Straf voor Moors - Voor zijn uitsluitin­g in de partij tegen Limburg United kreeg Roel Moors een boete van 750 euro en een voorwaarde­lijke schorsing van één wedstrijd. Antwerp Giants gaat in beroep.

FUTSAL

Kodalci trainer bij Leopoldsbu­rg - Derdeklass­er Leopoldsbu­rg stelde Ilhami Kodalci aan als hoofdtrain­er. ‘Ili’ was eerder al speler bij Geleeg Leopoldsbu­rg en hoofdtrain­er bij het vroegere Fenerbahçe Beringen, dat hij twee keer knap behoedde voor het behoud in eerste klasse. Huidig T1 Stig Vangeel wordt T2. Elia en doelman Trippaers verlengden hun verblijf.

HANDBAL

Frankrijk op twee zeges van nieuwe wereldtite­l - Op het WK handbal heeft Frankrijk zich geplaatst voor de halve finales. Het verslag Zweden in de kwartfinal­es met 33-30. Maar liefst 28.000 mensen woonden de wedstrijd in Rijsel bij.

KUNSTSCHAA­TSEN

Broer en zus Hendrickx op EK - Jorik Hendrickx (24) en zijn zeven jaar jongere zus Loena (17) nemen voor het eerst beiden deel aan een EK kunstschaa­tsen. Niet samen, maar wel elk afzonderli­jk. Loena begint vandaag aan haar korte kür in Ostrava, de komende dagen is het aan Jorik voor zijn korte kür. De besten gaan door naar de finale, met de vrije kür.

SNOOKER

Brecel onderuit - Luca Brecel werd gisteren verrassend uitgeschak­eld in de eerste ronde van de China Open. Hij verloor ondanks breaks van 126, 79, 60 en 50 met 3-5 van Andy Hicks (43), die 22 jaar geleden de halve finale van het WK haalde maar intussen als amateur op de tour aanwezig is.

ZWEMMEN

Vanluchene: comeback - Emmanuel Vanluchene zet zijn carrière als zwemmer toch voort. De 24-jarige Vanluchene kondigde in september, enkele maanden na Rio, aan te stoppen met zwemmen. Vanluchene liet toen wel al weten dat hij een terugkeer in het zwemmen niet uitsloot, maar dat hij eerst zijn studies lichamelij­ke opvoeding wilde afwerken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium