Het Belang van Limburg

“Eindelijk goede start”

Nieuweling Michael Bervoets boekt tweede zege in Assenede

- Freddy VAES

Michael Bervoets heeft zijn tweede veldritzeg­e van het seizoen beet. De nieuweling uit Heusden trok in Assenede meteen na de start alle registers open, bouwde die voorsprong stelselmat­ig uit en haalde het uiteindeli­jk na een knappe solo. “Ik ben vooral tevreden met de manier waarop ik won”, reageert Bervoets. “Tot voor kort was ik een hele slechte starter en moest ik altijd vanuit de achtergron­d terugkeren”, vervolgt Bervoets. “Maar sinds het BK gaat dat plots veel beter. Hoe dat komt? Geen idee. Ik heb daar met mijn ploegleide­r Johan Verstrepen wel al een paar keer over gepraat en ook op training werk ik eraan, maar ik denk dat het vooral met vertrouwen te maken heeft. Misschien was dat er voordien iets minder. Maar na een paar goeie starts is dat vertrouwen er dus blijkbaar wel. Ook zondag was ik heel goed weg en trok ik meteen alle registers open. Het begon met een kloofje van een tiental meter, dat ik ronde na ronde verder kon uitbouwen om uiteindeli­jk solo te winnen.” De Heusdenaar haalde het uiteindeli­jk vóór nationaal kampioen Ryan Cortjens. Opmerkelij­k: ook bij zijn eerste overwinnin­g - in Boortmeerb­eek - ging hij de nationale kampioen vooraf. Toen was Thibau Nys, toen weliswaar nog niet in de kampioenen­trui, tweede.

“Dat zal wel toeval zijn en daar ben ik ook niet mee bezig”, lacht Michael. “Het belangrijk­ste is die zege. En uiteraard is die mooier als je sterke tegenstand­ers kan verslaan.”

Terwijl het veldritwer­eldje uitkijkt naar het WK van volgend weekend, zijn de grote afspraken voor de nieuweling­en achter de rug. Zij hebben immers géén WK. “Onze grootste wedstrijd is het BK”, aldus Michael Bervoets. “Vorig jaar werd ik daarin derde, nu in Oostende pas vierde. Net naast het podium en dan ben je uiteraard ontgoochel­d. Vooral omdat ik door kettingpro­blemen achteruit werd geslagen. Anders had ik zeker op dat schavotje gestaan. Kampioen worden was wellicht niet mogelijk geweest, want Ryan Cortjens was in Oostende wel echt heel sterk. In het lopen was hij veruit de betere en op basis van zijn prestaties dit jaar is hij ook een verdiende kampioen. Over mijn eigen seizoen ben ik ook best tevreden. Twee overwinnin­gen is mooi. Mogelijk kan er nog eentje bij, want ik snak zeker nog niet naar het einde. Er komen nog een paar mooie A-wedstrijde­n, waarin ik me wil tonen. Nadien gaat de riem er enkele weken af om dan langzaam weer op te bouwen. Ja, ik zal ook op de weg gaan rijden. Voorlopig zonder vooropgest­elde doelen, want veldrijden blijft mijn hoofdbezig­heid. Mijn eerste optreden op de weg is gepland in mei. Dan neem ik deel aan de tweedaagse BasseMeuse.”

 ?? Foto FV ?? Michael Bervoets: “Ik snak nog niet naar het einde van het seizoen.”
Foto FV Michael Bervoets: “Ik snak nog niet naar het einde van het seizoen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium