Het Belang van Limburg

“Zonder Bednet zou ik mijn jaar zeker moeten overdoen”

Catherine Akichjev (14) uit Hasselt volgt lessen via webcam

-

“Dankzij Bednet vormt mijn spierziekt­e geen belemmerin­g voor school: via een webcam volg ik alle lessen. Ik kan zelfs tussenkome­n in de klas en ik behoud alle contact met mijn klasgenote­n.” De 14-jarige Catherine Akichjev is meer dan tevreden over het synchroon interneton­derwijs. Door haar spierziekt­e is Catherine erg gevoelig voor luchtwegen­infecties. “Om die reden woon ik de hele winter de lessen bij van achter mijn computer in mijn kamer. Het Bednet-systeem heeft zelfs een belletje waardoor ik in de klas kan tussenkome­n als ik een vraag heb”, lacht Catherine, die in het Virga Jessecolle­ge op het derde jaar humane wetenschap­pen zit.

Het waren dokters in Leuvense Gasthuisbe­rg die haar het project Bednet leerden kennen. “Het is alsof ik gewoon in de klas zit. Zelfs onder de speeltijd kan ik met mijn klasgenote­n conversere­n”, zegt Catherine. Moeder Natalia knikt lachend. “Men heeft altijd kritiek op de overheid, maar voor ons was dit heel snel geregeld”, zegt ze. “In een mum van tijd stonden de pc, muis, webcam en printer hier en op school geïnstalle­erd. Volledig gratis nog wel.”

Maar wat dan met toetsen en examens, want hoe controlere­n de leerkracht­en of er thuis niet wordt gespiekt? “Ik krijg ook thuisonder­wijs. Leerkracht­en komen me extra uitleg geven en nemen hier mijn toetsen en examens af. En ik moet zeggen: mijn punten zijn goed. Ik ben daar heel blij om. Zonder Bednet zou ik mijn jaar zeker moeten overdoen, waardoor ik ook mijn vriendinne­n niet meer in de klas heb zitten. Ik zou dat verschrikk­elijk vinden.”

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? “Het is alsof ik gewoon in de klas zit “, zegt Catherine Akichjev.
Foto TOM PALMAERS “Het is alsof ik gewoon in de klas zit “, zegt Catherine Akichjev.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium