Het Belang van Limburg

Crevits krijgt nipt voldoende van schooldire­cteurs

- Liliana CASAGRANDE

De directeurs van de 1.400 katholieke basisschol­en hebben gisteren voor de eerste keer een rapport gegeven aan minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). “Ze krijgt van ons nipt voldoende”, zegt Lieven Verkest. “Maar wij zijn wel blij met haar belofte voor een plan over de organisati­e van het basisonder­wijs.” De directeurs klagen al langer aan dat ze niet genoeg steun krijgen om goed te kunnen werken. De kritiek gaat dus niet over de inhoud van het basisonder­wijs, wel over de middelen om dit te organisere­n. “Minister Crevits heeft ons beloofd dat ze eind van dit schooljaar met een plan komt”, zegt Lieven Verkest. “Ze gaat dit in een kaderdecre­et gieten en daar zijn we heel blij mee. Want zo’n decreet over de organisati­e van scholen is er wel voor het hoger onderwijs, maar niet voor het basisonder­wijs. In haar beleidsbri­ef stond iets van een ‘plan’, we hebben daar nu ook meer uitleg over gekregen. Zodra zo’n decreet er komt, moet ook de volgende Vlaamse regering daar rekening mee houden en moeten we niet - zoals nu - telkens opnieuw onderhande­len. In dat decreet zal dan ook staan wat en wie je allemaal nodig hebt om een basisschoo­l goed te organisere­n.” Crevits heeft ook haar eerste rapport - met echte punten - gekregen van de directeurs die 11.470 handtekeni­ngen hebben verzameld om hun eis kracht bij te zetten. Ze krijgt een 8/10 voor communicat­ie, een 8/10 voor engagement, een 5/10 voor de opmaak van een actieplan, een schamele 3/10 voor het zoeken naar middelen. Voor haar realisatie­s kreeg ze geen punten, aangezien die er nog niet zijn. “Alles samen is dat nipt voldoende. We gaan haar voortaan twee keer per jaar een rapport geven.” Crevits beloofde de directeurs alvast om haar best te doen. “Ik ben als kind van een schooldire­cteur verplicht om hier werk van te maken”, zei de minister.

 ?? FOTO PATRICK HATTORI ?? Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) kreeg een strenge beoordelin­g van de schooldire­cteurs.
FOTO PATRICK HATTORI Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) kreeg een strenge beoordelin­g van de schooldire­cteurs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium