Het Belang van Limburg

MAIL UW REACTIES NAAR BRIEVEN@HBVL.BE

-

Openbaar vervoer

M. FLORQUIN, Kinrooi Ik las in HBvL dat “we niet te klagen hebben over de Vlaamse regering voor wat betreft de mobiliteit­sdossiers”. Helaas, nergens wordt er gesproken over het noordooste­n van Limburg, de regio Maaseik-Kinrooi. Zonder auto ben je hier niets want er is niets anders: geen trein, geen tram en slechts een beetje bus. Wil je naar elders in Vlaanderen reizen, dan moet je naar Genk, Neerpelt of Hasselt om de trein te nemen. Maar hoe raak je in Genk, Neerpelt of Hasselt en hoe keer je terug?

Ik ben een oudere mevrouw en kan me nog goed de tijd herinneren dat er een tram reed van Maaseik naar Kessenich en er een treinstati­on was in Maaseik. Het lijkt alsof we hier in een niemandsla­nd wonen, totaal vergeten door de politiek. Gek toch dat ik aan de andere kant van de grens maar 5 kilometer moet rijden om de trein te nemen. Ik raak dus veel makkelijke­r ergens in Nederland dan in België.

Zorgflats

Jacques LEONARD, Tongeren De Vlaamse regering moet alle krachten bundelen om zo veel mogelijk zorgflats uit de grond te stampen. Het is niet een kwestie van kunnen maar van moeten. Ze laten alles over aan privé-initiatiev­en. De generatie babyboomer­s komt eraan en heeft recht op een menswaardi­g bestaan. Die hebben in betere tijden de sociale zekerheid helpen rechthoude­n. Wie kan er een zorgflat kopen van 250.000 euro? Plus de maandelijk­se vaste kosten die erbij komen. Nu zijn het privé ondernemin­gen die zich op die markt storten, maar dat is een taak voor

de regionale overheid.

Postbodes

Georges HOUTMEYERS, Genk Ik zie elke dag mijn postbode met zijn fiets, overvol geladen met poststukke­n. Heel wat kilo’s mee te sleuren. En dan kom ik te weten: 3 minuten en 17 seconden om een postauto te laden, 5,6 seconden om brieven te bussen, 7,4 seconden om de krant te bezorgen. Volgens het Georoutemo­del krijgt zelfs de postbode met bromfiets maar 8 seconden om zijn helm op- en af te zetten. Waar zijn we mee bezig? Zijn postbodes dan robotten? Ik meende dat het doel van Bpost was om een dienst te verlenen aan de bevolking. Blijkbaar telt voor de directie op de eerste plaats de winst, niet haar personeel noch de klanten.

Publifin

Lode GOYENS, Genk De affaire rond Publifin en de tientallen Waalse politici die duizenden euro’s graaiden voor vergaderin­gen waarop ze nooit aanwezig waren, bewijst maar weer eens de politieke cultuur in Wallonië. Dat is nog niet van de corruptie van de PS verlost. Di Rupo speelt weer even de moraalridd­er, maar is dat morgen alweer vergeten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium