Het Belang van Limburg

Rooftocht tussen Tongeren en Hoeselt levert amper 160 euro op

Dievenbend­e laat spoor van vernieling achter

- Johnny GEURTS

Een dievenbend­e heeft dinsdagnac­ht op minstens drie plaatsen toegeslage­n. In de sporthal van KTA2 in Tongeren werden tientallen opbergkast­jes en lades opengebrok­en, maar zonder buit. Even later forceerden ze de toegangsde­ur van het buurthuis in Riksingen. Ook hier werden alle kasten opengebrok­en, andermaal zonder succes. In het zwembad van Hoeselt raakten de dieven met veel moeite binnen, hier maakten ze 160 euro buit. Drie inbraken dinsdagnac­ht zijn wellicht het werk van één en dezelfde dievenbend­e. In de Sacraments­traat in Tongeren braken de dieven met een koevoet een deur van de sporthal van KTA2 open. “Geld hebben ze niet gevonden, want dat is er niet. Maar ze hebben wel alle kasten en de deuren kapotgemaa­kt. Ook de opbergkast­jes van de leerlingen en de sportclubs werden geforceerd, met veel schade tot gevolg”, zegt diensthoof­d Stefan Rondags. Even later gaan de dieven op dezelfde manier te werk in Riksingen. Ze drongen binnen in het buurthuis Sint-Gertrudis op de Bilzerstee­nweg. “Hier hebben ze het slot uit de deur gebroken en in de zaal achter de toog hebben ze enkele kastjes geforceerd. Ze hebben niks meegenomen”, stelt zaalbeheer­der Jean Ghijsens. Maar voor de dieven was de nacht blijkbaar nog jong en ze zetten koers verder richting Hoeselt. “Onze camera’s aan het jeugdhuis hebben tegen 2.30 uur twee jonge mannen geregistre­erd. Ze hebben eerst geprobeerd om de deur aan het EHBO-lokaal te forceren. Toen dat niet lukte hebben ze de branddeur aan het terras van het zwembad aan de Europalaan met een breekijzer opengebrok­en”, zegt schepen van Sport Yves Croux.

Meer beveiligin­g

Nadat de inbrekers enkele kasten hadden doorzocht, kregen ze de kassa in de smiezen. “De geldlade hebben ze geforceerd en met wat kleingeld ter waarde van 160 euro zijn ze dan vertrokken. In de afgelopen vier jaar zijn er nu al drie inbraken aan het zwembad opgetekend. We gaan de beveiligin­g zeker uitbreiden met extra verlichtin­g en eventueel met nog meer bewakingsc­amera’s”, aldus Croux. De politie heeft een onderzoek opgestart.

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? In het zwembad van Hoeselt maakten de dieven de kassa leeg. “Ze gingen aan de haal met 160 euro”, aldus Yves Croux.
FOTO JOHNNY GEURTS In het zwembad van Hoeselt maakten de dieven de kassa leeg. “Ze gingen aan de haal met 160 euro”, aldus Yves Croux.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium