Het Belang van Limburg

Tielemans als dirigent

Vlotte zege met het trio ‘T3’: Trebel-Tielemans-Teodorczyk

- Jürgen GERIL

Dit wordt echt het jaar van Youri Tielemans. De tiener was nooit efficiënte­r en dirigeerde Anderlecht gisteren opnieuw met twee assists en een goal naar een logische 2-4 zege tegen Westerlo. Het ketje werd daarbij geholpen door nieuwkomer Adrien Trebel en de immer scorende Lukasz Teodorczyk. Met 22 op 24 blijft paars-wit leider Club Brugge op de hielen zitten. Adrien Trebel is vanaf nu de Karen Daemen van Anderlecht. De rosse van de drie en diegene met het meeste pit. Zijn kompanen Tielemans en Teodorczyk zijn zwart- en blondharig, en dus pakte RSCA uit met T3. Dat rendeerde vrijwel meteen. Youri Tielemans voetbalde als spelverdel­er en tegen een Westerlo dat grossierde in de kleine foutjes profiteerd­e de tiener optimaal. Eerst verkeek RSCA-huurling Michael Heylen zich op een doorsteekp­ass van Tielemans en Teodorczyk prikte zijn zeventiend­e treffer van het seizoen binnen.

Sterke Trebel

Even later zwiepte Tielemans nog een goeie vrije trap voor het doel. De kleine Nico Stanciu vloerde met een uitstekend­e kopballob keeper Koen Van Langendonc­k. Zo lijkt de Roemeen over te lopen van vertrouwen, want voor Nieuwjaar zouden zo’n kopbal en zijn knal van zondag tegen STVV zeker niet gelukt zijn. Het draaide dus bij RSCA en Adrien Trebel miste zijn debuut niet. De gewezen Standard-speler was vaak aanspeelba­ar en zorgde voor dreiging als dat kon. Tegelijk liep hij gaten toe als zijn ploegmaats eens een steek lieten vallen. Slechts één keer lukte dat niet na een ziekenhuis­bal van Stanciu. Ganvoula ging door, Boeckx pareerde de knal van Henckens, maar de Zweed Strandberg duwde de rebound binnen. Ook geen slechte tactiek van Club Brugge: een spits kopen, hem uitlenen en zien scoren tegen de aartsvijan­d. Maar de hoop bij Westerlo was van korte duur. Daarvoor creëerden de Kemphanen echt te weinig kansen en als ze al tot een doelpoging kwamen, toonde Frank Boeckx dat de Spanjaard Rubén straks niet zomaar zijn plaats in de goal zal innemen. Bovendien was T3 nog niet uitgezonge­n. Teodorczyk zette vanop links een aanval op die via Chipciu bij Dendoncker kwam: 1-3. Meteen na de pauze besliste Tielemans de wedstrijd met een afstandsch­ot.

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Youri Tielemans (links) scoort en laat scoren, met onder meer Leander Dendoncker (rechts) aan het kanon.
FOTO ISOSPORT Youri Tielemans (links) scoort en laat scoren, met onder meer Leander Dendoncker (rechts) aan het kanon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium