Het Belang van Limburg

“Ik nodig Casters uit op Stayen”

- Gunter SCHOOFS

De uitspraken van Sporting Hasselt-preses Bart Casters deden stof opwaaien. Bij STVV-voorzitste­r Marieke Höfte voorop. “Is Bart Casters op zoek naar een multifunct­ioneel stadion? Awel, we nodigen hem bij deze uit op Stayen. Wij liggen op amper tien minuten rijden van Hasselt.” “Eerst en vooral vind ik het onzin dat mijnheer Casters stelt dat er maar plaats is voor één profclub in de provincie”, zegt Marieke Höfte. “Nu zijn we zelfs met drie: Genk, STVV en Lommel. Genk en STVV, de twee eersteklas­seclubs, zitten totaal niet in mekaars vaarwater. Integendee­l, het is net goéd dat er gezonde rivaliteit is tussen Genk en STVV.”

Voor Casters’ uitspraken over de nood aan een multifunct­ioneel stadion is Marieke Höfte nog strenger. “Wel, wij bedienen Bart Casters op zijn wenken. Op amper 10 minuten rijden van het centrum van Hasselt bevindt zich vandaag zo’n multifunct­ioneel stadion. Een complex dat inderdaad 100 miljoen euro gekost heeft, uitgerust is met kunstgras en uitermate geschikt om clubs zoals Sporting Hasselt te ontvangen. Bij deze nodigen wij de heer Casters dan ook uit om kennis te maken met Stayen. Hij en zijn ploeg zijn welkom om een keer te komen trainen en een match te spelen.”

“Vergeet niet dat ons stadion is neergezet met privégeld, zonder één cent overheidss­teun. Geen kosten dus voor de Limburgse belastingb­etaler.” Sportecono­om Trudo Dejonghe stelde dat er wel plaats is voor twee grote clubs in Limburg, maar dat Haspengouw niet tot de provincie behoort. Marieke Höfte: “Strikt genomen is dat zo. Anderzijds weet iedereen dat het gros van de STVVfans Limburgers zijn. Dus ook met mijnheer Dejonghe kan ik het niet helemaal eens zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium