Het Belang van Limburg

“Anderhalve kilo lichter dan vorig jaar”

- Rob RODIERS

Vandaag begint met de Challenge Mallorca het Europese wielerjaar. Tijdens deze vierdaagse mogen de renners vrij kiezen aan hoeveel wedstrijde­n ze deelnemen. Tim Wellens, de eerste Limburger die dit seizoen een rugnummer opspeldt, komt driemaal aan de start. “Oorspronke­lijk was het de bedoeling dat ik enkel vrijdag en zaterdag in actie zou komen, maar omdat de ploeg met een volle ziekenboeg kampt ( Sieberg, Maes, Wouters, nvdr), zal ik ook de openingsri­t voor mijn rekening nemen. Per slot van rekening maakt André Greipel vanmiddag een mooie kans om meteen al voor een eerste seizoensze­ge te zorgen.” De naar Monaco uitgeweken Truienaar had het plan opgevat om wat later over de goeie conditie te beschikken.

“Maar dat is niet gelukt”, glimlacht hij. “Ik heb een volledig probleemlo­ze winter gekend en telkens in mooi weer kunnen trainen. Bovendien ben ik niet meegegaan in de hype van het moment: stabilisat­ie-oefeningen. De voorbije winters heb ik gemerkt dat ik extra spiermassa kweekte op plaatsen waar ik dat niet nodig heb. Dat extra gewicht - zo’n anderhalve kilo - hoef ik niet langer over de bergen mee te slepen. Mijn waardes op training tonen dat ook aan. Ik ben lichter, maar tegelijk krachtiger geworden in vergelijki­ng met vorig jaar. Voor een goed begrip, ik heb niet speciaal getraind om nu goed te zijn. Mijn eerste doel van het seizoen is namelijk de Strade Bianche. Als ik tijdens de Challenge Mallorca echter een rit kan winnen, wil ik die kans uiteraard grijpen. Zeges zorgen nu eenmaal voor een mentale boost en dat kan elke topsporter gebruiken.”

Veel regen

Tijdens de vierdaagse op Mallorca zal er vrijwel zeker twee keer gesprint worden: vanmiddag in Campos en zondag in de hoofdstad Palma. Vrijdag staat normaal gezien de lastigste race gepland... Als ze ten minste kan doorgaan zoals gepland. “Het weer hier op Mallorca is inderdaad niet te best. De voorbije dagen en weken heeft het hier enorm veel geregend, wat zelfs al tot wegverzakk­ingen heeft geleid”, weet Wellens. “Het is vooralsnog afwachten of er aan het parcours wordt gesleuteld. Zaterdag wacht ons alleszins nog een veelbelove­nde slotklim van drie kilometer”, besluit Wellens, die na Mallorca pas weer in competitie treedt in de Ruta del Sol (15-19 februari).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium