Het Belang van Limburg

“Machtig niveau gehaald”

Noliko en Roeselare verdiepen kloof

- Leo PEETERS

Viceleider Noliko Maaseik heeft achtervolg­er VCL Aalst in eigen huis op een kleine pandoering getrakteer­d. Twee sets zat er spankracht in de topper. Daarna kwamen de manschappe­n van Daniel Castellani helemaal los. De Ajuinen tolden in het rond in een vol huis en slikten een vrij harde 3-0. Kapitein Jelte Maan genoot: “Zeer welkom, dat dagje vrij.” Het klassement in de spits ondergaat geen wijziging. Knack Roeselare won met de vingers in de neus tegen Guibertin. Ook 3-0. De top twee, Roeselare en Maaseik, neemt zo nog meer afstand op de veertiende speeldag. Beide tenoren namen één minuut stilte in acht na het overlijden van Albert Daffe (66), de minzame voorzitter van het Waalse AIF, de tegenhange­r van de Vlaamse VVB. Daarna vloog de thuisploeg er via 6-4 stevig in. Coach Johan Devoghel (VCL Aalst): “Ik hoopte de Limburgse opslagdruk op te vangen en zelf meer snelheid te maken.” Niet dus. Daniel Castellani legde de klemtoon op stevig spel in de centrale strook. Die optie legde Maaseik, na de schitteren­de 3-0thuiszege tegen Roeselare, geen windeieren. Via 9-10 en 16-18 sloegen Vigil en Rychlicki een kloof van vijf punten: 17-22. De dubbele inbreng van Wolanski en Bontje joeg Maaseik naar 21-24. Waarna Martijn Colson snel afrondde: 21-25.

Jelte Maan: “Ik wilde zo graag winnen. Waarom? Deze zege wordt beloond met een dagje vrij. Ideaal: mijn allerliefs­te schat wordt over enkele dagen voor het eerst mama. Heel leuk dat ik haar kan bijstaan.” Spelverdel­er Brani

Skladany kreeg in de tweede set de orders nog meer het midden te betokkelen. Met effect, na 8-6, tot 15-16 en 19-20. De thuisploeg kwam in een zinderende sfeer toch op voorsprong. Maar Frank Depestele had zijn dagje niet. Hij miste zijn service: 21-21. Dan trok Colson zijn pistool in de middenzone: de zwakke plek van de Ajuinen. ‘Drie op drie’ voor de Lommelaar. Bij 22-24 hing Depestele, de pechvogel in het net, bij de eerste setbal: 22-25.

Peptalk

Hoofdaanva­ller Kamil Rychlicki: “Twee sets evolueerde­n gelijkopga­and. Op het juiste moment konden wij de winnende druk zetten. Maar wij hielden ons niveau, de tegenstand­er helemaal niet.” Opvallend: de thuisspele­rs leken niet eens meer te luisteren naar de peptalk van coach Johan Devoghel in de time outs. De Nederlande­r Laane kwam nog in voor de verzwakken­de Pool Staszewski. Die ingreep leverde niets op. Een hoop herrie nog bij 4-8, met punt voor Maaseik. Tweede scheids Blyaert ging vergeefs verhaal halen bij eerste scheids Willems, maar Blyaert ving bot. Graag opvallen, of hoe heet dat? Het punt ging alvast naar Maaseik. De 'tafel' was vergeten een rotatie te noteren. Een scheids hoort dat zelf te zien. Na drie matchballe­n langs 12-24 besloot kapitein Maan heel riant: 14-25. Meer moest dat niet zijn.

Een opgetogen Daniel Castellani: “We waren top. We blijven een machtig niveau halen. Ik hoop op nog meer triomfen, hoewel ons programma heel zwaar weegt, met Guibertin en daarna Istanboel (CL), TVC Antwerpen en de bekerfinal­e op het programma.”

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Martijn Colson en Jelte Maan hielpen Maaseik aan de zege.
Foto DICK DEMEY Martijn Colson en Jelte Maan hielpen Maaseik aan de zege.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium