Het Belang van Limburg

“Ik kan alles kwijtspele­n. Alles, behalve Bram”

Na ‘Astrid in Wonderland’ toont Astrid haar leven ‘zoals het écht is’ in ‘Astrid’

- Tom De Leur

“Mijn ex-man probeert me financieel kapot te krijgen.” Astrid Coppens (34), in een vorig leven Astrid Bryan, zegt waar het op staat in haar nieuwe docuserie ‘Astrid’. Die reeks is zachter en warmer dan voorganger ‘Astrid in Wonderland’, wat niet betekent dat Astrid haar ellende verstopt. Astrid heeft schoon schip gemaakt, dat wordt meteen duidelijk in de eerste aflevering van de docuserie ‘Astrid’ die op 8 februari van start gaat op Vijf. Alle sporen van haar ex-man John Bryan, die ondanks een overeenkom­st bij hun echtscheid­ing toch nog twee miljoen dollar én haar huis eist van Astrid, zijn uit het programma verdwenen. Dat wordt meteen duidelijk tijdens de rondleidin­g die Astrid de kijkers gunt in haar gerenoveer­de woning in Los Angeles, de woning die ze jarenlang met haar ex deelde. Zelfs het bed is verdwenen. “Ik wou een ander bed,” vertelt ze, “dat móést weg.” Astrid trapt op geen enkel moment na, maar ze zet wel de puntjes op de i. “Mijn ex-man en exmanager zijn aan het proberen me financieel kapot te krijgen.” In een vooruitbli­k naar de tweede aflevering zien we dat Astrid op één maand 55.169 dollar moet ophoesten aan advocaatko­sten.

Knop omgedraaid

“Ik ben nu in België en ben er dinsdag ook weer een hele dag mee bezig geweest. De mensen mogen zien dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Ik lig heus niet elke dag aan mijn zwembad, ga niet elke dag walvissen spotten met Bram. De rechtszake­n wegen, maar ik sta er niet alleen voor. Dankzij Bram. Zonder hem had ik dit nooit volgehoude­n.” Opmerkelij­k: terwijl een fiere Astrid haar gerenoveer­de huis in West Hollywood laat zien, staat nu al vast dat zij en Bram daar niet blijven wonen. “Wij willen weg omdat we in de natuur willen wonen, aan het water. Bram heeft altijd aan het strand gewoond, die is voor mij naar West Hollywood gekomen, terwijl we allebei verliefd zijn op Malibu. Als ik de zee kan zien en ruiken, word ik rustig. In de stad denk ik aan advocaten en stress en miserie. Ik kan het huis nog niet verkopen, anders waren we allang verhuisd.” In haar programma vertelt Astrid dat ze “honderd procent gelukkig is in haar relatie”, dat er “meer liefde is, meer passie, meer toewijding”. Een duidelijk verschil met haar vorige relatie, geeft Astrid toe. “Maar toen wist ik ook niet beter. Ik voel gewoon meer liefde, Bram kan mij op mijn plaats zetten, zijn gedacht zeggen. Dat had ik daarvoor totaal niet.” Ondanks de ellende die haar boven het hoofd hangt, heeft Astrid toch het gevoel dat ze echt gelukkig kan zijn. “Omdat ik Bram heb en gezond ben. Dat houdt mij sterk: ik ben de gelukkigst­e mens ter wereld, want uiteindeli­jk gaat het maar over geld.” Astrid houdt er zelfs rekening mee dat ze alles kan verliezen, het huis, al haar spaarcente­n. “Die knop heb ik al omgedraaid. Als ik alles kwijt ben, kan ik van nul beginnen. Bram is mijn grootste rijkdom, we willen aan kindjes beginnen. Ik heb de liefde ontdekt en gevonden. Van die rechtszake­n heb ik mijn job gemaakt. Dat is naar mijn werk gaan, met mijn advocaten babbelen. Ik weet wel niet wat ons gaat overkomen als die rechtszake­n achter de rug zijn. Ik verlang naar dat moment, want ik kan me eigenlijk niet meer herinneren dat het anders was.”

Niet officieel getrouwd

Het nieuwe seizoen van ‘Astrid’ wordt afgesloten met de trouw van Astrid en Bram op de Turks- en Caicoseila­nden. Daar was geen cameraploe­g bij, maar na overleg mocht Vijf wel een paar privéfilmp­jes in het programma stoppen. Astrid had vorig jaar nog gezegd dat ze wou wachten tot de rechtszake­n achter de rug waren. “Daar blijf ik bij; we zijn dan ook nog niet officieel getrouwd. Op dat vlak ben ik een echte Amerikaans­e geworden: ik lees nu élk contract. Vroeger was het een hand geven en de zaak was beklonken, dat doe ik nu niet meer. Die rechtszake­n zijn vreselijk, maar ze hebben me wel sterker gemaakt.”

Van die rechtszake­n heb ik mijn job gemaakt. Dat is naar mijn werk gaan, met mijn advocaten babbelen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium