Het Belang van Limburg

Sven De Ridder laat zich terugkatap­ulteren naar 1986

-

Mooie liedjes duren niet lang. Vanavond is het al de laatste aflevering van ‘Groeten Uit…’. Deze keer zijn het acteur Sven De Ridder en zijn gezin die in de teletijdma­chine kruipen. Een weekendlan­g leven ze zoals in 1986. Vanavond keert ‘Groeten Uit...’ een laatste keer terug in de tijd. Sven De Ridder wordt samen met zijn vrouw Chindy en kinderen Dustin (17), Joshua Dean (12) en Robin Rosy (7) terug gekatapult­eerd naar 1986. Het jaar dat bij Sven herinnerin­gen oproept aan smoelentre­kkers, Monchichi, oversized kleren en ‘Knight Rider’. De aflevering werd nog maar twee weken geleden ingeblikt. In 1986 won Sandra Kim het ‘Eurovisies­ongfestiva­l’, stond de wereld stil bij de kernramp in Tsjernobyl en maakten de Rode Duivels furore op het WK in Mexico. Millet-jassen en Dockside-schoenen kleurden het straatbeel­d. Een Pac-Man arcadekast, Atari 2600, Nintendo Game and Watch… van verveling is geen sprake. “Langs de ene kant was het een confronter­ende ervaring omdat je moet vaststelle­n dat het al 30 jaar achter ons ligt, maar het was vooral een heerlijk nostalgisc­he terugblik”, zegt De Ridder. “Toen ik de kinderen in kleurrijke outfits zag, daagde het weer wat ik zelf vroeger droeg.”

Wanneer An Lemmens met een extra verrassing komt aandraven, blinken de pretoogjes van Sven als nooit tevoren. “VTM wist dat ik als 12-jarige iets straf heb meegemaakt in Amerika. Ik was de zoveelste bezoeker in Disneyland en won een Pontiac Firebird. Maar als minderjari­ge had ik natuurlijk geen rijbewijs, en we hebben toen beslist om de auto in Amerika te verkopen.” Voor ‘Groeten Uit..’ laat VTM een auto aanrukken. Niet zomaar een Pontiac, maar wel de enige echte KITT uit ‘Knight Rider’.

’s Avonds verwelkomt het gezin twee van hun beste vrienden, Kristof Symons en collega-acteur Brik Van Dyck. De gezellige gourmetavo­nd eindigt met een nostalgisc­h playbackmo­ment van Sven op de tonen van één van zijn favoriete eighties hits: ‘You Can Call Me Al’ van Paul Simon.

Groeten Uit...’, VTM, 20.35 uur

 ?? FOTO VTM ?? Sven De Ridder mag even zijn innerlijke Knight Rider tot uiting brengen met de enige echte KITT.
FOTO VTM Sven De Ridder mag even zijn innerlijke Knight Rider tot uiting brengen met de enige echte KITT.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium