Het Belang van Limburg

“Ze heeft tot het einde gevochten”

Stephanie Buffel verliest strijd tegen darmkanker

- Hanne DE BELIE

“Onze liefste prinses heeft ons deze nacht verlaten.” Stephanie De Buysser (39), de vrouw van KRC Genk-kapitein Thomas Buffel (35), is gisteren overleden na een strijd van drie jaar tegen darmkanker. Ze werd ziek, net na de geboorte van de tweeling Fausto (3) en Maceo (3). “Ze heeft nog tot het einde gevochten, zonder ooit te klagen”, reageert Thomas Buffel op Instagram. “In de toekomst kijken kan ik niet. Hopelijk is die toekomst zo lang mogelijk”, glimlachtt­e Stephanie in september nog, tijdens een interview met onze krant. De West-Vlaamse Stephanie Buffel (39), die samen met Thomas en de kinderen in Kuringen (Hasselt) woonde, overleed gisterenoc­htend in het UZ van Leuven, omringd door haar gezin. Thomas Buffel (35) postte gisteren een foto van zijn stralende vrouw, op Instagram: “Onze liefste prinses heeft ons deze nacht verlaten. Er zijn geen woorden voor. Ze heeft tot het einde nog gevochten, zonder ooit te klagen. Ze was zelf nog altijd bezorgd om een ander. We zagen haar zo graag. Ze heeft ons allen geinspiree­rd, en het is nu aan ons om haar positivite­it verder uit te dragen.” Stephanie werd begin 2014 ziek. Niet lang nadat ze bevallen was van de tweeling. Een infectie aan de buik, werd eerst gedacht. Darmkanker, bleek later. Met uitzaaiing­en naar het buikvlies. Stephanie onderging verschille­nde operaties en chemokuren. Haar strijd was zwaar. Toch bleef ze altijd positief. Ook tijdens haar laatste interview met onze krant, dat ze in september gaf. “Ik “Ik kan kan leven leven met met mijn mijn ziekte, ziekte, maar maar het het is is geen geen zorgeloos zorgeloos leven”, leven”, zei zei Stephanie Stephanie toen. toen. “Soms “Soms stel stel ikik mij mij de de vraag: vraag: wat wat als als mijn mijn lichaam lichaam het het niet niet meer meer aankan? aankan? Wat Wat met met de de kinderen kinderen als als ik ik er er ooit ooit niet niet meer meer ben? ben? Maar Maar zover zover is is het het nog nog niet. niet. Doemdenken Doemdenken heeft heeft geen geen zin. zin. De De geneeskund­e geneeskund­e gaat gaat vooruit. vooruit. Ik Ik hoop hoop dat dat we we het het ergste ergste gehad gehad hebben. hebben. Dat Dat we we nu nu eindelijk eindelijk vooruit vooruit kunnen.” kunnen.”

“Mama “Mama knuffelen” knuffelen”

Stephanie Stephanie en en Thomas Thomas waren waren al al zestien zestien jaar jaar een een koppel. koppel. In In de de zomer zomer stapten stapten de de twee twee nog nog in in het het huwelijksb­ootje. huwelijksb­ootje. Een Een verrassing­strouw, verrassing­strouw, niemand niemand van van de de vrienden vrienden en en familie familie wist wist ervan. ervan. Stephanie Stephanie genoot. genoot. Met volle teugen. Maar niet zonder pijn. “Ik heb pijnstille­rs moeten nemen, maar ik heb heel erg genoten van elk moment.” Het prille huwelijksg­eluk was van korte duur. Enkele weken na de trouw, volgde een nieuwe operatie. Toch raakte Stephanie er weer bovenop. Ze bleef hopen dat alles goed zou komen. “Twee maanden geleden kon ik amper iets”, zei ze in september. “Nu gaat het vrij goed, ik mag niet klagen. Toen de pleister na de operatie van mijn buik mocht, zei Fausto: ‘Nu mag ik mama wél heel hard knuffelen’. De jongens weten dat ze voorzichti­g moeten zijn. Hen oppakken mag ik niet, op de schoot nemen wel. Spelen gaat, maar niet te wild. Ik kan niet de moeder zijn die ik wil. Maar mijn moederhart zorgt ervoor dat ik vaak een grens overschrij­d van wat ik fysiek eigenlijk aankan. aankan.” In In oktober oktober had had ze ze een een nieuwe nieuwe MRI-scan. MRI-scan. Daarna Daarna is is het het snel snel achteruitg­egaan. achteruitg­egaan.

“Ideale vrouw voor Thomas”

In de voetbalwer­eld wordt verslagen gereageerd. KRC Genk opent vandaag om 13 uur een rouwregist­er in het stadion. Via Twitter en Instagram werden massaal steunbetui­gingen gepost, van supporters tot ex-teamgenote­n als Kevin De Bruyne en Jelle Vossen. “Iedereen zal Stephanie missen. Iedereen”, zegt ook Philippe De Hollogne, ex-journalist en persoonlij­ke vriend van Thomas. “Ze was de ideale vrouw voor Thomas. Ze hebben alles samen meegemaakt, van in het begin van zijn carrière. Stephanie was een lieve, verstandig­e vrouw. Een vrouw met diepgang, zoals je niet vaak in de voetbalwer­eld tegenkomt.”

Ook de spelersvro­uwen van Genk zullen zich vooral Stephanies lieve karakter herinneren. “Stephanie was een heel mooie vrouw, vrouw, vanbuiten vanbuiten en en vanbinnen vanbinnen”,, zeg zegt Maya, Maya, de de vrouw vrouw van van ex-KRC-doelman ex-KRC-doelman Laszlo Laszlo Köteles. Köteles. “Toen “Toen wij wij in in Genk Genk aankwamen, aankwamen, ving ving Stephanie Stephanie mij mij op. op. Zij Zij was was de de mama mama van van de de groep. groep. Ik Ik heb heb haar haar in in de de zomer zomer voorvoor de de laatste laatste keer keer gezien. gezien. Toen Toen was was ze ze vrolijk, vrolijk, lachte lachte ze. ze. Zo Zo zal zal ik ik me me haar haar blijven blijven herinneren.” herinneren.”

“Ze “Ze was was een een warme, warme, geliefde geliefde vrouw”, vrouw”, reageert reageert ook ook Elke Elke Clijsters. Clijsters. “Een “Een goed goed hart, hart, een een rolmodel. rolmodel. Ik Ik ben ben dankbaar dankbaar dat dat ik ik er er op op haar haar trouwfeest trouwfeest bij bij mocht mocht zijn, zijn, een een heel heel mooi mooi moment moment in in haar haar leven.” leven.”

Onze liefste prinses heeft ons deze nacht verlaten. Ze heeft ons allen geïnspiree­rd, en het is nu aan ons om haar positivite­it verder uit te dragen

Thomas BUFFEL

 ?? FOTO GUY PUTTEMANS ??
FOTO GUY PUTTEMANS
 ?? FOTO LUC DAELEMANS ?? Stephanie Stephanie in in september, met Maceo en Fausto. Fausto. ““SomsSom stel ik mij de vraag: wat met de de kinderen kinderen als ik er ooit niet meer ben?”, zei ze ze toen toen in in onzeon krant.
FOTO LUC DAELEMANS Stephanie Stephanie in in september, met Maceo en Fausto. Fausto. ““SomsSom stel ik mij de vraag: wat met de de kinderen kinderen als ik er ooit niet meer ben?”, zei ze ze toen toen in in onzeon krant.
 ?? FOTO GUY PUTTEMANS ?? De laatste foto van Thomas en Stephanie in het openbaar, half oktober tijdens de opening van restaurant Toque Toc van Roger Van Damme
FOTO GUY PUTTEMANS De laatste foto van Thomas en Stephanie in het openbaar, half oktober tijdens de opening van restaurant Toque Toc van Roger Van Damme

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium