Het Belang van Limburg

Eupen 2 Standard 2

Rouches ontsnappen door blunder Van Crombrugge aan blamage

- Bob FAESEN

Standard heeft opnieuw een ferme steek laten vallen in de strijd om play-off 1. Na de blamage tegen Club Brugge lieten de Luikenaars zich kinderlijk aftroeven door de lichtvoeti­ge dribbelaar­s van Eupen. Enkel door een blunder van Van Crombrugge en een onterecht afgekeurde goal van Mamadou konden de Rouches met een punt de Kehrweg verlaten. “De strijd om play-off 1 is nog niet gestreden”, hield Aleksandar Jankovic vol.

Na het debacle tegen Club Brugge van zondag gooide Standardtr­ainer Aleksandar Jankovic het over een andere boeg. Weg met het nieuwe systeem met drie centrumver­dedigers, welkom terug aan de vertrouwde 4-4-2 van voor de winterstop. Om meer voetballen­d vermogen in de ploeg te krijgen kreeg Marin de voorkeur op Enoh. Een ingreep die meteen rendeerde. Al na drie minuten vond de linker van de 20jarige Roemeen het hoofd van Belfodil. 0-1 en de zichtbaar opgeluchte Jankovic gooide gretig zijn twee vuisten in de lucht. “Een goed begin”, opende Jankovic zijn pleidooi na de match. “Daarna lieten we Eupen terug in de wedstrijd komen door zelf niet de 0-2 te maken. Het is niet voor de eerste keer dat dit ons dit seizoen overkomt.”

Paniek

Standard had het ook gewoon lastig met de snelle mannen van Eupen. In de eerste helft liep het nog een aantal keer op een sisser af, maar tien minuten na de rust lieten de Rouches zich toch aftroeven. Een verloren bal belandde bij Lazare. De tiener mikte wild voorlangs, maar de bal kwam via Laifis in het doel terecht. En het kon nog erger voor Standard. Mamadou liep zomaar weg bij Laifis en faalde oog in oog met Gillet niet: 2-1.

Nadat de snelle gelijkmake­r van Sa terecht werd afgefloten voor buitenspel, sloeg de paniek toe in de Luikse gelederen. Scholz en Laifis - algemeen beschouwd toch een van de beste verdediger­sduo’s van eerste klasse - wisten niet meer waar ze het zoeken moesten tegen de pijlsnelle aanvallers van de Oostkanton­ners. Aanvallend hervielen de Rouches al snel tot lange halen naar voren. Niet dat dat echt hete standjes opleverde.

Ongekende flater

De gelijkmake­r van Belfodil viel dan ook uit het niets. Noem het een ongekende flater. Van Crombrugge schatte een diepe bal verkeerd in, aarzelde en Belfodil was er als de kippen bij. “De goal is mijn fout”, gaf de Eupendoelm­an ruiterlijk toe. “Ik wachtte te lang en ik stond ook niet goed geposition­eerd. Heel zuur om zo de zege kwijt te spelen.” Wat het voor Eupen nog zuurder maakte, was dat in de extra tijd ook nog een goal onterecht werd afgekeurd. Zo ontsnapte Standard (deels) aan een nieuwe blamage. “Natuurlijk zijn we niet tevreden met een punt”, zuchtte Jankovic. “Eupen deed ons pijn met zijn snelheid, maar daar hebben alle ploegen het lastig mee. Na de twee snel opeenvolge­nde tegentreff­ers daalde het vertrouwen bij ons en verdween de organisati­e. Maar de strijd om play-off 1 is nog niet gestreden. Er zijn nog 21 punten te verdienen en het verschil met de nummer zes is vier punten. We krijgen onze concurrent­en Gent, KV Mechelen en Oostende nog op bezoek en doen dus nog steeds mee”, aldus Jankovic. Komende zondag wacht Standard een bezoek aan Anderlecht en zijn voormalige aanvoerder Adrien Trebel. Niet alleen om die reden al een speciaal

 ?? FOTO BELGA ?? Een flaterende Van Crombrugge redde de meubelen voor Standard. Belfodil nam het geschenk in dank af (zie inzet).
FOTO BELGA Een flaterende Van Crombrugge redde de meubelen voor Standard. Belfodil nam het geschenk in dank af (zie inzet).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium