Het Belang van Limburg

De Sushi-Bomber is klaar voor Brugge

- Frank BUYSE

duel. Standard wist amper één van zijn laatste tien uitduels te winnen. En gezien de fraaie 22 op 24 van paars-wit en de groeiende druk in Luik belooft het een zeer stevige opgave te worden. Martinez in de tribune - Bondscoach Roberto Martinez maakte gisteren de lange reis naar de Oostkanton­s. Opvallend, aangezien er in Eupen niet al te veel Belgen te zien waren. De thuisploeg telde er met Van Crombrugge en Blondelle amper twee, Standard had Gillet, Cissé, Raman en de halve Braziliaan Edmilson.

CHARLEROI - Z. WAREGEM

AA Gent heeft een nieuw wapen. Een Japans. Een explosieve aanvaller, voor 3,5 miljoen euro weggehaald bij het Zwitserse Young Boys Bern. Gisteren bleek

Yuya Kubo er héél veel zin in te hebben. “Als de coach mij nodig heeft, zal ik er zondag staan.”

Sushi-Bomber

AA Gent bestaat al sedert 1900, de presentati­e van de eerste Japanner in het bestaan van de club werd meteen trots een “historisch moment” genoemd. En niet omwille van zijn prijskaart­je, 3,5 miljoen euro wordt gezegd.“Hij is níét onze duurste aankoop ooit”, beweert manager Michel Louwagie. “Wel een van de duurste.”

Yuya Kubo dus, 23 jaar, een explosieve spits met diepgang, overgenome­n van Young Boys Bern, een contract van 3,5 jaar. Hij was er graag gezien, kan blijken uit het afscheidsf­ilmpje dat de Zwitserse club op haar site zette: Danke und Alles Gute, Yuya!

Geen commerciee­l product

De vier journalist­en die hem in Bern elke match volgden, moeten nu naar Gent en wijde omstreken. Volgens Mariko Matsue is Kubo, die pas in november debuteerde in het nationale elftal nochtans nog niet de ster die Eiji Kawashima was toen die in 2010 bij Lierse landde. “Maar dat kan natuurlijk nog komen. Men moet in Japan Gent nog leren kennen.” Voor Lierse was Kawashima’s transfer ook een commerciël­e operatie, met deals met Japanse bedrijven. De Witte beklemtoon­de dat dit met Kubo niet het geval was. “We hebben in eerste instantie een voetballer aangetrokk­en, geen commerciee­l product. Maar het zou natuurlijk wel kunnen dat het iets losmaakt bij Japanse bedrijven. Of dat we later de site AA GENT

Vanhaezebr­ouck moet opnieuw voorkomen - Het bondsparke­t ging in beroep tegen de voorwaarde­lijke straf van Hein Vanhaezebr­ouck voor zijn verwijderi­ng naar de tribunes tegen Anderlecht. Hierdoor moet hij vandaag opnieuw verschijne­n in het bondsgebou­w.

KV OOSTENDE

Contract voor Gentse belofte - Hasan Özkan (19), de controlere­nde middenveld­er van AA Gent die al enkele weken test, tekende gisteren een contract voor 1,5 jaar. De Belgische Turk komt ook uit voor de Turkse U21 en is technisch zeer vaardig.

ZULTE WAREGEM

Nigeriaan Aliko Bala tekent - Zulte Waregem heeft de Nigeriaan Aliko Bala aangetrokk­en. De 19-jarige aanvallend­e flankmidde­n-velder tekent een contract voor 3,5 seizoenen (tot juni 2020) aan de Gaverbeek. Hij komt over van het Slovaakse AS Trencin.

LOKEREN

Overmeire out - Killian Overmeire (31) mist waarschijn­lijk de rest van in het Japans vertalen. Maar eerst gaan we voetballen.” Kubo knikte vriendelij­k, dat had hij begrepen. Zelf kon de aanvaller, zelfs met zijn naar het Japans vertalende manager naast zich, daar niet veel aan toevoegen. Hij verstaat en spreekt blijkbaar wel wat Engels en Duits, maar een uitvoerige uitleg over zijn keuze voor Gent kwam er niet. “Ja, het is voor mij een stap hoger... En ja, ik wil mij hier verder ontwikkele­n...”

Waarop De Witte voor de zekerheid maar snel tussenkwam. “Hij zal ook de ploeg beter maken.” het seizoen. De kapitein van Lokeren liep tegen AA Gent een scheurtje in de schouderpe­es op en is minstens drie maanden buiten strijd. Hij wordt maandag geopereerd.

WESTERLO

Alessandro naar Hades - Alessio Alessandro wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan RC Hades. De ex-speler van RC Genk heeft nog een contract tot eind volgend seizoen.

KVK KORTRIJK

Versterkin­g uit Servië - KV Kortrijk versterkt de rangen met de 24jarige Serviër Vladimir Kovacevic. De centrale verdediger komt over van het Servische Vojvodina.

KV MECHELEN

- Nadat Glenn Claes eerder bijtekende tot 2020, deed Mats Rits (23) gisteren hetzelfde. Zijn contract liep tot 2019 en werd nu met een jaar verlengd, ook tot 2020.

BUITENLAND

De Portugese middenmoto­r Arouca drukt door om de Turkse doelman

De keuze van Hein

Gent had hem al vorige zomer willen halen, verduideli­jkte De Witte nog. “Maar toen was het onmogelijk.” De club is hem blijven volgen en vanaf november liet Kubo informeren of Gent nog interesse had.” Nog meer zelfs, na 12 goals in 25 matchen. “En hij scoorde twee keer tegen Donetsk, waar wij met 5-0 tegen verloren.” De Witte moest niet meer overtuigd worden. De coach ook niet. “Dit is 100 procent ook de keuze van Hein”, aldus De Witte. Sinan Bolat (28) een half seizoen te huren van Porto. Momenteel is hij uitgeleend aan Nacional, maar daar kwam hij amper één keer in actie.

FUTSAL

Derby tijdens interlandb­reak - De nationale futsalploe­g verblijft sinds gisteren in Kroatië waar het deelneemt aan een vriendscha­ppelijk vierlanden­tornooi, als voorbereid­ing op de EK-kwalificat­iecampagne in Oekraïne in april. Vandaag bijten de mini-Rode Duivels de spits af tegen Slowakije. Reda Dahbi, Ibrahim Adnane en Genkenaar Ilias Kaddouri van Gelko Hasselt zijn van de partij. Door de interland-break is er geen competitie­voetbal in zowel eerste, tweede als derde nationale. Wel maken tweedeklas­sers Sport-Inn Heusden-Zolder en United Beverlo van de gelegenhei­d gebruik om vanavond (21.15 uur) een inhaalweds­trijd af te werken. De bezoekers missen tijdens de derby revelatie Seppe Berrevoets.(

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Of de website binnenkort in het Japans vertaald wordt voor de fans van Yuya Kubo, laten de Buffalo’s voorlopig nog in het midden.
FOTO PHOTO NEWS Of de website binnenkort in het Japans vertaald wordt voor de fans van Yuya Kubo, laten de Buffalo’s voorlopig nog in het midden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium