Het Belang van Limburg

“Ploeg van vaders en zonen”

Frank en Rein Evers hopen op kentering bij Helios Zonhoven

- Leo PEETERS

Helios Zonhoven en VTI Hasselt deden al enkele keren haasjeover voor de leiderspla­ats in eerste landelijke A. Na ietwat lullig puntenverl­ies van Helios tegen Lanaken en hekkenslui­ter Beerse, prijkt VTI Hasselt weer aan de leiding. Zaterdag staan de twee clubs tegenover elkaar in Zonhoven.

Basketvoor­zitter Johan Hoydonckx toont interesse voor een overkoepel­ende samenwerki­ng in Zonhoven

Frank EVERS Manager Helios Zonhoven “Een Hasseltse driepunter trekt wellicht een streep door onze titelambit­ies”, beseffen manager Frank Evers (49) en zoon Rein (21), receptie-hoek bij Helios: “We zijn de winterstop niet goed doorgekome­n. Bovendien zijn Glenn Evens, Stoffel Perilleux en Tom Vandeput niet topfit”, aldus Rein.

Frank en Rein hebben zowaar ooit samengespe­eld in derde provincial­e. Frank op zijn veertigste als trainer-speler, Rein als puber. “Die vader-zooncombin­aties zijn de rode draad doorheen Helios”, lacht Frank. “Vier bestuursle­den hebben een nazaat in de ploeg: ikzelf met Rein, Gilbert Vandeput met hoofdaanva­ller Tom, secretaris Rik Evens met spelverdel­er Glenn en voorzitter Peter Evers met de libero, die ook Glenn heet.”

“Dynamiek brengen in de club, dat is mijn grootste taak”, zegt Frank. “Ik ben ook op zoek naar verruiming. Zo toont basketvoor­zitter Johan Hoydonckx al interesse voor een overkoepel­ende samenwerki­ng

in Zonhoven.”

Overmoedig?

VTI Hasselt moet het zonder de geblesseer­de Mathieu Thijs, hun belangrijk­ste man, doen. Ook back-up Jonas Steensels is niet helemaal fit.

Frank Evers: “Met alle respect, maar dat zijn onze zorgen niet. VTI wil ook hogerop en werkt ongeveer op dezelfde manier als wij. Ik hoop één ding: dat Helios zich weer op de rails hijst. Bij zwaar verlies vergroot onze achterstan­d tot vier punten. Maar ook als we opnieuw leider zouden worden, zijn we er nog lang niet. Met Stalvoc en Haasrode zijn er nog andere katten te geselen.”

Rein durft te pronostike­ren op 3-0-winst. “Gedreven door onze herfsttite­l”, zegt hij.

Vader Frank lacht: “Zoonlief is soms overmoedig. Maar anderzijds is dat ook fijn: jeugd moet geloven in haar kansen.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Helios-manager Frank Evers hoopt dat zoon Rein de prestigesl­ag tegen VTI Hasselt wint.
FOTO SERGE MINTEN Helios-manager Frank Evers hoopt dat zoon Rein de prestigesl­ag tegen VTI Hasselt wint.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium