Het Belang van Limburg

“Thuisreput­atie hoog houden”

Bocholt kon dit seizoen nog niet winnen van Sint-Truiden

-

In de nationale vrouwencom­petitie is Initia Hasselt zeker van een plaats in de play-offs. De winnaar van Bocholt - Sint-Truiden, zaterdag om 20.15u, plaatst zich straks eveneens voor die eindronde. Bocholt en Sint-Truiden stonden dit seizoen al twee keer tegenover elkaar en het waren de Zuid-Limburgse meisjes die telkens overtuigen­d aan het langste eind trokken. “Sint-Truiden is de enige ploeg waarvan nog niet van gewonnen hebben”, zegt Bocholt-keepster en ex-goalie van Sint-Truiden Jilly Achten. “Hoog tijd dus om daar veranderin­g in te brengen. We verloren dit seizoen voor eigen publiek nog niet en die thuisreput­atie willen we alle eer aan doen.” Sofie Geutjens - ook al ex-SintTruide­n - waarschuwt meteen voor overdreven optimisme. “Sint-Truiden is zonder enige twijfel de revelatie van het seizoen. Met Marteleur en Leenen hebben ze er twee toppers bij gekregen. Speelsters waar de jongeren zich aan kunnen optrekken.” Bocholt kwalificee­rde zich vorig seizoen voor de finale van de beker en eindstrijd in de play-offs. “Nog maar eens wordt bewezen dat bevestigen heel moeilijk is”, zegt Geutjens. “Het bekeravont­uur zit er al op voor ons, het enige wat rest is de titelstrij­d. Het duel van zaterdag gaat nog niet beslissen over die titel, maar winst levert ons wel de tweede plaats op. Niet onbelangri­jk, want die plek is goed voor een startkapit­aal van drie punten in de play-offs.”

 ?? FOTO MIST ?? Bocholt-speelster Jilly Achten (l) en Sofie Geutjens: “Het bekeravont­uur zit er al op voor ons, het enige wat rest is de titelstrij­d.”
FOTO MIST Bocholt-speelster Jilly Achten (l) en Sofie Geutjens: “Het bekeravont­uur zit er al op voor ons, het enige wat rest is de titelstrij­d.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium