Het Belang van Limburg

“Ik mis de Limburgers toch”

Dennis Donkor miste nog geen enkele vrijworp dit seizoen

- Johnny PEETERS

Mentaal is Hubo Limburg United helemaal uit het dal geklommen, maar in het klassement staat het nog steeds achtste, samen met Leuven. Vanavond krijgen de Limburgers Kangoeroes op bezoek, met exUnitedsp­eler Dennis Donkor in de rangen. In de heenwedstr­ijd domineerde­n de mannen van Brian Lynch de ploeg uit Willebroek 39 minuten lang, maar gaven de wedstrijd in de slotfase nog uit handen. De belangrijk­ste raad die Brian Lynch aan zijn spelers moet geven is: geen fouten maken op Dennis Donkor. De Antwerpena­ar is leider in een opvallende statistiek: al zijn 32 vrijworpen gooide hij binnen dit seizoen. Ook Marko Keselj miste er geen enkele, maar de bankzitter van Oostende stond slechts acht keer aan de vrijworpli­jn (waarvan viermaal tijdens de laatste wedstrijd). “Ik hoop dit zolang mogelijk vol te houden, maar aan 100 procent blijven shotten zal nooit lukken”, aldus de 25-jarige Donkor. “Wat mijn geheim is?

Ik probeer altijd hetzelfde ritueel aan te houden. Of ik moe ben of niet, ik hou mijn ademhaling onder controle als ik aan de vrijworpli­jn sta. Ik speel momenteel met heel veel vertrouwen. Ik krijg veel minuten en dat is wat ik nodig had. Dat is een van de belangrijk­ste redenen waarom ik uit Limburg vertrokken ben. Maar natuurlijk mis ik de Limburgers wel. Ik heb me er twee jaar goed geamuseerd. Het mooiste moment was tijdens het eerste seizoen: de eerste overwinnin­g op bezoek bij mijn ex-ploeg Antwerp Giants. Ook de halve finale van de playoffs, met een vijfde wedstrijd tegen Oostende, was fantastisc­h.”

Sneeuwbale­ffect

In de heenwedstr­ijd controleer­de Limburg United bijna de volledige wedstrijd “Op het einde wonnen we inderdaad op een diefje”, herinnert Donkor zich nog. “Je kan de ploegen niet meer vergelijke­n met toen. Ten eerste zat United toen in een moeilijke periode. Ze kenden veel pech en dat had een sneeuwbale­ffect. Ze zijn nu uit dat dal aan het klimmen. Ten tweede voerden we allebei enkele wijziginge­n in de ploeg door. Tuttle blijft hun beste speler, maar het gevaar kan nu van alle kanten komen. Ik ben ervan overtuigd datLimburg United de play-offs zal halen. Wij mikken toch iets hoger dan alleen maar de play-offs halen. Ook al ligt alles dicht bij elkaar en is het moeilijk te voorspelle­n, verwacht ik voor Kangoeroes minstens de zesde plaats na het reguliere seizoen.”

Tuttle blijft de beste speler van Limburg United, maar het gevaar kan nu van alle kanten komen

Dennis DONKOR Kangoeroes Willebroek

X

 ?? Foto WALTER SAENEN ?? Dennis Donkor (7), ex-United, maakt nu het mooie weer bij Kangoeroes.
Foto WALTER SAENEN Dennis Donkor (7), ex-United, maakt nu het mooie weer bij Kangoeroes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium