Het Belang van Limburg

Parkloop Sint-Truiden over andere boeg

- Jacky STIJVEN

Niet op zondag maar op zaterdag. En het eerste startschot niet om 12.30 uur, maar om 16.00 uur: TACT gooit het voor de organisati­e van de achtste LCCmanche over een totaal andere boeg. Dat heeft tot gevolg dat het gros van de wedstrijde­n in een gezellig verlicht Speelhof gelopen zullen worden. Voor een goede prestatie rekent organisato­r TACT onder meer op kadet Sarah Taverniers (foto) uit Tienen. Eerstejaar­s Sarah Taverniers, veertien sinds begin deze maand, was maar goed vijf jaar toen ze met atletiek begon.

“In Tienen is er inderdaad ook een atletiekcl­ub. Maar de trainingsd­agen in Tienen kwamen me niet goed uit. Zo ben ik bij TACT beland”, vertelt de leerlinge Latijn aan Via Tienen. Begeleid door trainer Alin Follon had ze als jeugdatlee­tje in de Limburgse veldlopen een abonnement op het podium. In haar eerste jaar als kadet is een vierde plaats in de openingsve­ldloop in Tongeren voorlopig haar beste resultaat. Daarnaast finishte ze nog vijf keer in de top tien. Daarmee staat ze momenteel vierde in de LCC-tussenstan­d.

“Ik weet dat er werk aan de winkel is. Om naar het podium te kunnen opschuiven, moet ik gewoon meer duurlopen doen. Maar ik ben ermee bezig”, stipt ze één van haar werkpunten aan. Taverniers verkiest in het veldlopen de zwaardere omlopen, met heuvels en modder. Maar gezien de weersvoors­pellingen wordt het zaterdag in het Truiense Speelhof eerder een snelle koers op een vrij harde ondergrond.

“Ik werk dit winterseiz­oen nog alle resterende manches van het LCC af. Na Sint-Truiden zaterdag volgt begint februari het Limburgs kampioensc­hap in Lanaken. Tegen jaargenote Lore Camps zal weinig te doen zijn, ze is echt heel sterk bezig. Zelf ambieer ik een plaats op het podium. Een week later loop ik in Rotselaar ook nog de Vlaamse veldloopka­mpioenscha­ppen”, besluit Sarah Taverniers.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium