Het Belang van Limburg

LOSLIPPIG

Hanne, Klaasje en Marthe zijn klaar voor nieuwe K3-tour

- Jan RUYSBERGH

“Ik was gemeen en

egoïstisch. Dat spijt me.”

Acteur Charlie Sheen verontschu­ldigt zich voor zijn gedrag tegenover collega

Ashton Kutcher nadat die zijn rol in

‘Two and a Half Men’ overnam.

Een ruimteschi­p, flitsende decors geprojecte­erd op een enorme videomuur, hoogtechno­logische lichtgeven­de regenboogj­urkjes en een massa hits: de nieuwe K3-show die morgen in première gaat heeft weer alles om de fans in vervoering te brengen. Wij mochten gisteren een kijkje nemen bij de repetities, voor het eerst zonder Karen, Kristel en Josje. “Nu is het aan ons”, zeggen Hanne, Klaasje en Marthe. “Na drie weken repeteren staan we te trappelen om er echt aan te beginnen.” De alarmerend­e berichten over tanende popularite­it ten spijt, zijn er intussen al meer dan 100.000 tickets verkocht voor de nieuwe K3show die dit weekend start in Flanders Expo in Gent. De eerste volledige tour zonder Karen, Kristel en Josje, maar Studio 100 heeft alles uit de kast gehaald om Hanne, Marthe en Klaasje een perfecte show te laten brengen.

K3 in space

In tegenstell­ing tot in de afscheidss­how zit er deze keer opnieuw een verhaaltje in, dat na opener ‘Ushuaia’ als rode draad fungeert: de kleuren van de regenboog zijn plots verdwenen. Gelukkig daalt op dat moment net Captain Space (Walter Baele) neer in zijn ruimteschi­p. Hij neemt K3 mee naar de planeten Amoria, Smilus en Njammie om alle kleuren weer te verzamelen. Voor Walter Baele – die deze week ook aan de opnames van de zevende reeks van ‘Tegen De Sterren Op’ begint – is het de eerste keer dat hij met de nieuwe K3 op een podium staat. “Ik heb met K3 helemaal in de beginperio­de nog een aflevering van ‘Samson & Gert’ opgenomen, maar met de nieuwe K3 had ik nog nooit samengewer­kt. Het zijn drie heel positieve meisjes, leergierig en dankbaar. In het echt zijn ze ook hele goeie vriendinne­n, heb ik gemerkt. Ze halen samen vakantiehe­rinneringe­n op en zo. Ze vertellen ook heel veel privédinge­tjes aan elkaar, maar wees gerust, sensatiege­wijs valt daar niet veel te rapen.” (lacht)

Dat Hanne, Klaasje en Marthe na ruim veertien maanden K3 goed op elkaar ingespeeld zijn, konden we gisternami­ddag zelf merken tijdens de eerste doorloop van de show die zo goed als vlekkeloos verliep. “Toch was het ook voor ons een beetje spannend, want nu moeten we het echt helemaal zonder onze voorgangst­ers doen”, zeggen de drie. “We hebben het gevoel dat we die verantwoor­delijkheid aankunnen. Op dat vlak zijn de zomeroptre­dens een heel goede leerschool geweest. Foutjes kunnen we veel vlotter opvangen. Er komt ook veel meer acteren aan te pas. Als je op dat podium staat moet je écht geloven dat er een ruimteweze­n voor je neus staat. Het lijkt ook alsof de show veel sneller voorbijgaa­t. Bij de vorige tour wisselden wij af met Karen, Kristel en Josje en tussendoor hadden we iedere keer de tijd om even iets te gaan drinken of snel naar het toilet te gaan.” “Dat waren vooral zenuwplasj­es”, zegt Klaasje lachend, “maar deze keer hebben we daar dus geen tijd meer voor.”

We werken met de allerbeste experts om er een oogverblin­dende show van te maken en ik denk dat dat gelukt is. Mijn meisjes doen het geweldig Het zijn drie heel positieve meisjes. In het echt zijn ze ook hele goeie vriendinne­n, heb ik gemerkt. Ze vertellen heel veel privédinge­tjes aan elkaar

Lichtgeven­de regenboogj­urk

De kledingwis­sels (vijf in totaal) moeten deze keer ook veel sneller gebeuren, en daar moet nog een beetje aan geschaafd worden. Naast het nieuwe knalroze cheerleade­rpakje van de single ‘ Play-O’ (‘toevallig’ net nu gelanceerd in de JBC-winkels) is er een hoogtechno­logische versie van de regenboogj­urkjes, met ledlampjes die tijdens de finale (met ‘Heya Mamah!’,

Walter BAELE Speelt Captain Space ‘Ma Ma Sé’ en ‘10.000 Luchtballo­nnen’) van kleur veranderen. “Er zit dus een batterij in onze jurkjes en die weegt wel zwaar”, zeggen Hanne, Klaasje en Marthe. “We moeten ook wel opletten hoe we precies bewegen. Gevaar voor kortsluiti­ng? Euh ... Studio 100 zal er wel over waken dat we geen gevaar lopen.” Manager Kristel is er gerust op. “Er kunnen altijd technische euvels optreden, maar we werken met de allerbeste experts om er echt een oogverblin­dende show van te maken en ik denk dat dat gelukt is. Mijn meisjes doen het geweldig.” Wie dacht dat Kristel misschien zelf ook nog even mee op het podium zou springen in de nieuwe show, hoeft niet meer te hopen. “Neen, die tijd is voorbij”, zegt Kristel glimlachen­d. “Laat het los, weet je. Hanne, Klaasje en Marthe zijn er nu echt helemaal klaar voor.”

 ?? FOTO CARLO COPPEJANS ?? Na drie weken repeteren gaat de nieuwe K3-show morgen eindelijk echt van start.
FOTO CARLO COPPEJANS Na drie weken repeteren gaat de nieuwe K3-show morgen eindelijk echt van start.
 ?? FOTO CARLO COPPEJANS ?? Walter Baele kruipt in de huid van Captain Space.
FOTO CARLO COPPEJANS Walter Baele kruipt in de huid van Captain Space.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium