Het Belang van Limburg

“Niemand had dit succes verwacht”

Seizoen zeven en nieuwe film ‘De Buurtpolit­ie’ op komst Verleidste­rs ‘Temptation Island’ bekend

- Tom VETS

Het zevende seizoen van ‘De Buurtpolit­ie’ begint maandag op VTM. De opnames lopen volop. Gisteren werd er gedraaid in Mortsel. “De plannen voor een tweede film liggen op tafel”, vertellen acteurs Nicoline Hummel en Andy Peelman. Nog tot juni worden nieuwe aflevering­en ingeblikt in en rond de vaste uitvalsbas­is van ‘De Buurtpolit­ie’ in Kontich. Andy Peelman en Nicoline Hummel, alias inspecteur Koen Baetens en hoofdinspe­cteur Tineke Schillebee­ckx, weken gisteren evenwel even uit en filmden in hartje Mortsel. Een oudere man is volgens het scenario vermist, en zijn auto wordt gevonden in een ondergrond­se garage.

Dit is al de zevende reeks. Overtreft dit jullie stoutste dromen?

Na de vier koppels en de verleiders weten we nu ook welke vrouwelijk­e singles de mannen het vuur aan de schenen zullen leggen in ‘Temptation Island’. Dat het de dames menens is, bewijst de Nederlands­e Ashley (20): zij maakte het al eens bont op tv en dook in de MTVreality­show ‘Ex On The Beach Double Dutch’ al de eerste nacht in bed met een van de kandidaten. Vier Vlaamse meisjes zullen proberen de bezette mannen te verleiden: Pommeline (22) uit Gent, die zichzelf voor haar 19de verjaardag op valse borsten trakteerde, Sarah (20) uit Groot-Bijgaarden, die de woorden “Don’t stop” op een intieme plaats getatoeëer­d heeft, Bo (19) uit Veurne, die zich naar eigen zeggen wil wreken op mannen, en Manouh (22) uit Sint-Eloois-Winkel, die zichzelf “de ideale minnares” noemt.( Nicoline Hummel: “Niemand had dit succes verwacht. Na de eerste reeks in 2014 vonden we het jammer dat het afgelopen was. Ik weet nog hoe beteuterd iedereen keek op de laatste draaidag.”

Andy Peelman: “Elke keer voorspel ik ons einde. Zoals toen VTM twee seizoenen tegelijk bestelde. Ik vond dat een mooi einde. Of toen ons productieh­uis moest verhuizen van Dilbeek naar Kontich. Ik dacht dat het onbegonnen werk was om de set mee te verhuizen. De reacties waren in het begin ook zeer negatief.”

Wanneer hadden jullie door dat de reeks een hype werd?

Nicoline: “Ik stond pas echt perplex op de filmpremiè­re. We raakten niet meer door de massa. Security moest ons door de mensenzee loodsen.”

Andy: “De cijfers blijven ook almaar stijgen. Bij de laatste reeks haalden we weer een record: 675.000 kijkers!”

Met ‘De Buurtpolit­ie’ startte

ook ‘De Kliniek’, maar die reeks is allang vergeten. Waarom scoren jullie wél?

Andy: “Politiewer­k spreekt tot de verbeeldin­g. We eindigen ons verhaal ook altijd positief.” Nicoline: “In ‘De Kliniek’ zat je altijd in hetzelfde decor, met verhalen die steevast een variatie op hetzelfde thema waren. Bij ons beweegt er veel meer. We zitten in huizen, winkels, bedrijven, op daken of aan een vijver of park.”

Zien jullie jezelf evolueren?

Nicoline: “In reeks één acteerde iedereen nog onwennig. Bang om een fout woord of verkeerde handeling te doen.”

Andy: “We kregen de vrijheid om tips te bezorgen aan het productieh­uis, zodat ze onze personages konden vormen. Dat droeg bij tot de ontwikkeli­ng van de karakters. Tineke is empathisch, Koen een doe-maar-raak-type. Die twee samen, dat werkt zeer goed.”

Andy, je bent ook in het echt politieman. Maken jullie daar even gekke dingen mee?

Andy: “Mensen denken dat er te veel toevalligh­eden in het scenario staan om de zaak snel op te lossen. Maar soms hebben we ook in het echt meevallers. Onlangs was er een overval bij een ziekenfond­s, waarbij we een paspoort van de dader vonden. Het kan dus echt.”

De speelfilm overtrof de stoutste verwachtin­gen. Dat vraagt om een vervolg?

Nicoline: “Er was sprake van 150.000 bezoekers, maar we zouden daar nu al een eind boven zitten. Wij waren de op één na best scorende Vlaamse film van 2016! Dat is nauwelijks te vatten. De plannen voor een tweede film liggen op tafel. De vraag is gesteld om ons beschikbaa­r te houden. Die film zal er dus wel komen.”

 ?? Foto VTM ?? Nicoline en Andy staan voor hun zevende seizoen: “We zijn blijven evolueren.”
Foto VTM Nicoline en Andy staan voor hun zevende seizoen: “We zijn blijven evolueren.”
 ?? FOTO VIJF ??
FOTO VIJF

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium