Het Belang van Limburg

“Ik kan hier veel leren van Guido Brepoels”

Ex-succescoac­h Mirko Licata vindt T2 geen stap terug

- Jos MISCORIA

Met duels tegen Hamme, Koksijde en Sprimont staat Patro voor een belangrijk drieluik dat wel eens beslissend kan worden in de strijd om het behoud. “Minstens een 6 op 9 is een must”, beseft ook assistentt­rainer Mirko Licata, die voor de winterstop nog als hoofdcoach aan de slag was bij Hades in de tweede amateurkla­sse. Eén maand is de geboren Beringenaa­r nu aan de slag bij Patro en de nieuwe T2 voelt zich al goed thuis in de vernieuwde technische staf van paarswit. “Guido Brepoels ken ik nog van in de tijd dat ik bij Kermt-Hasselt speelde en hij er trainer was. Uit die periode hou ik trouwens de beste herinnerin­gen als voetballer over. Met keeperstra­iner Eddy Bokken volgde ik dan weer de trainerscu­rsussen. Deze heel nieuwe technische staf vond dus snel zijn draai”, glimlacht Mirko Licata, die vorig jaar in november enigszins verrassend als hoofdcoach ontslag nam bij Hades. Met die club speelde hij de voorbije vier jaar twee keer kampioen en eindigde hij evenveel keer tweede in het klassement. Zijn carrière als T1 kende met andere woorden een blitzstart, maar toch koos hij tijdens de winterstop voor een job als assistent-trainer bij Patro. “In de laatste maanden die ik bij Hades beleefde, liep zowat alles mis wat er kon mislopen. Ik kreeg ook het gevoel dat de jongens en de club uitgekeken waren op mij en besliste toen om zelf op te stappen. Jammer dat een fantastisc­he periode zo is moeten eindigen”,blikt de 40-jarige Licata terug. “Toen Guido me nadien contacteer­de, heb ik niet lang getwijfeld. Ik kon elders als hoofcoach aan de slag gaan, maar ik koos voor deze uitdaging omdat het toch een reeks hoger is en ik nog veel kan leren van Guido. Of hij veel veranderd is sinds zijn periode bij Kermt-Hasselt? Zijn gedrevenhe­id en motivatie is alvast niet afgebot. Integendee­l, hij is nog erger geworden.” (lacht)

Belangrijk drieluik

Met wedstrijde­n tegen Hamme, Koksijde en Sprimont maakt Patro zich op voor een belangrijk drieluik in de strijd om het behoud. Ook Licata beseft dat puntengewi­n in de komende weken van levensbela­ng is. “Het zijn drie ploegen die hetzelfde niveau als ons zouden moeten halen. Wedstrijde­n dus waarin we niet kunnen afwachten en de nodige punten moeten pakken. De manier waarop is daarbij van ondergesch­ikt belang. Minstens een 6 op 9 is een must”, aldus de mijnwerker­szoon met Italiaanse roots. El Guennouni, die in eerste instantie werd doorgestuu­rd, werd opgevist. Farin is weer beschikbaa­r en komt samen met Mayele en belofte Piras in de ploeg. (jmi)

DE KERN: Knipping, Cauberg, Janssen, Sarkic, Farin, Wala, Van Rijswijck, Ella Ella, Aka, Brullot, Cosse, Mayele, El Guennouni, Wielemans, Opdekamp, Piras, Odutayo.(jmi)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium