Het Belang van Limburg

“Dit is heel pijnlijk”

Kenny Vermeulen mist door opgeschove­n schorsing duel met ex-club

- Jos CASTERMANS

Kenny Vermeulen baalt. Hij was er tegen z’n ex-club Termien weer heel graag bij geweest. Normaal was hij vorig weekend tegen Landen A geschorst, maar door het uitstellen van de derby moet ‘de tien’ van Jeuk nu brommen. Komt daar nog bij dat diepe spits Joeri Nicolas door een ontsteking van de achillespe­es ook niet kan aantreden. Toch zegt Vermeulen: “Wij maken het hier iedereen moeilijk. Ook Termien.” “Nicolas scoort makkelijk. Veertien heeft hij er al gemaakt. Zo iemand mis je natuurlijk. Maar we vangen mijn afwezighei­d en die van Joeri wel op, want de laatste weken traint een viertal beloften met ons mee en daar zit talent bij. Het blok is onze sterkte. We kregen slechts 22 goals tegen, dat is op Heur-Tongeren na het minste van de reeks.”

In Termien werd het 2-2. Een fraai resultaat moet opnieuw kunnen?

Vermeulen: “Ook al maakten we pas gelijk in de slotminuut, we verdienden dat punt. Het was een typische Jeuk-match. Een goed blok neergezet en via snelle counters er een aantal keren scherp uitgekomen. Termien had wel meer balbezit, maar daarom niet meer doelkansen.”

Waarom koos je voor Jeuk? Jeuk ligt niet bepaald in de buurt van je woonplaats Lanaken.

“Smets had me van Gellik naar Termien gehaald. Ik speelde alles. Maar de elfde match was ik geschorst en precies toen kwam Daumantas voor Smets. De nieuwe coach deed pas de laatste zes matchen een beroep op mij. Ik heb in die mindere periode de gesprekken met Termien niet meer afgewacht. Zeker niet toen Daumantas bijtekende. Pas op, ik kijk tevreden terug naar mijn jaar bij Termien. Het is een mooie club, een ambitieuze club ook en als speler kom je er niks tekort. En ik heb er ook veel opgestoken van ervaren mannen zoals Missotten en Yildiz. Maar de trainer koos niet voor mij. Ik heb toen samen gezeten met de voorzitter en de trainer van Jeuk en we begrepen mekaar. Akkoord, Jeuk is vijftig minuten rijden en dus vrij ver, maar het is een club die ambieert wat ik beoog: meedraaien rond de vijfde plaats en zeker niet tegen de degradatie vechten. Ik voel me hier goed en daarom heb ik vorige week ook bijgeteken­d. Ook al was er belangstel­ling van een club dichter bij huis.”

Je gunt Termien de titel wel?

“Zeker. Het is een club die hoger thuishoort dan eerste provincial­e. Na drie tot vier jaar proberen, gun ik hen de promotie wel. Maar dit weekend moeten ze verliezen. Daarna mogen ze alles winnen.”

Je kan er zelf niet bijzijn. Je inbreng zal beperkt blijven tot supportere­n. Pijnlijk?

“Heel pijnlijk. Naar een duel tegen je ex-ploeg kijk je altijd meer uit dan naar een andere wedstrijd. Ik hoop dat we de drie punten in Jeuk kunnen houden. Ik heb nog een goede band met de mensen van Termien. Na de match ga ik zeker met hen een pintje drinken.”

Nog dit: Kenny Vermeulen is 23 jaar. Hij is leraar L.O. (middelbaar) in Tessenderl­o. “Allemaal vervanging­sopdrachte­n. Ik heb geluk. Tot eind juni heb ik werk. Daarna wordt het weer afwachten.” Kenny heeft een vriendin, maar woont nog bij zijn ouders in Lanaken. Voetbalde tot z’n 11 jaar bij FC Keulen (vader beroepsmil­itair). Daarna volgden Patro, Tongeren, Gellik en Termien.

 ?? Foto RL ?? Kenny Vermeulen is ook trainer van de U7 van STVV. “Ook zij spelen dit weekend tegen een ploeg uit Genk, want Racing komt naar Sint-Truiden.”
Foto RL Kenny Vermeulen is ook trainer van de U7 van STVV. “Ook zij spelen dit weekend tegen een ploeg uit Genk, want Racing komt naar Sint-Truiden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium