Het Belang van Limburg

Lerarentek­ort door griep: Van Ranst wil vaccinatie van onderwijsp­ersoneel

-

106-jarige secretares­se Goebbels overleden

-

De gewezen secretares­se van Joseph Goebbels, propaganda­minister onder Adolf Hitler, is overleden op 106-jarige leeftijd. Door haar werk kwam Brunhilde Pomsel in nauw contact met de naziminist­er. Pomsel was een van de laatste nog levende stafleden uit de nazihiërar­chie. In een recente documentai­re zei ze niets geweten te hebben van de moord op zes miljoen joden tijdens de Holocaust. In ‘A German Life’ (uit 2016) zei ze geen schuld te voelen, “tenzij je het hele Duitse volk de schuld geeft dat uiteindeli­jk die regering de controle kon nemen”. Op het einde van WO II werd Pomsel opgepakt door de Sovjettroe­pen. Daarna zat ze vijf jaar in detentieka­mpen. In 1950 ging ze werken voor de Duitse omroep, waar ze twintig jaar aan de slag bleef.

Verschille­nde basisschol­en in de grote steden kampen met een tekort aan leraren door de griepepide­mie in ons land. In de stedelijke basisschol­en van Antwerpen zitten momenteel vijftig leraren ziek thuis, meldt VTM Nieuws. Directies moeten klassen bijeen zetten of de zorgleraar inschakele­n om het werk over te nemen.

Een probleem dat volgens viroloog Marc Van Ranst grotendeel­s opgelost zou zijn, mochten leraren meer gevaccinee­rd worden. “We zouden een campagne voor griepvacci­natie kunnen doen”, zegt hij. “Dan moet er wel voldoende steun komen van de koepels en de minister van Onderwijs.”

Nu kunnen scholen zelf beslissen of ze leraren inenten, maar de kostprijs is daarbij vaak een drempel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium