Het Belang van Limburg

“Al mijn derde dit seizoen”

Yannick Van Geneugden draait hoekschop rechtstree­ks binnen

- Jos CASTERMANS

Een perfecte traptechni­ek heeft hij. Dat onderstree­pte Yannick Van Geneugden in Hoeperting­en nogmaals door een corner rechtstree­ks binnen te krullen. De 23-jarige Genkenaar was hiermee niet aan zijn proefstuk toe. “Vorige week tegen HeurTonger­en en eerder tegen Jeuk is me dat ook gelukt”, herinnert Yannick. In de jeugdreeks­en en zeker toen hij bij de beloften van Sporting Hasselt speelde, pikte Van Geneugden op die manier regelmatig z’n goaltje mee. Het is ook precies omwille van zijn hoge voetbalopl­eiding en die gave traptechni­ek dat Herk FC hem aantrok. Men dacht de vervanger van El Idrissi gevonden te hebben, maar die verwachtin­gen heeft Yannick tot op heden niet ingelost. Coach Meykens verwacht van hem meer diepgang, meer dash, met als gevolg dat hij pakweg slechts zestig procent van de tijd aan bod kwam.

“In de voorbereid­ing was ik er altijd bij en ik verwachtte dit seizoen zo’n 28 basisplaat­sen”, geeft Yannick toe. “Jammer genoeg zijn er dat tot nu toe maar tien. In de eerste match tegen Zepperen Brustem werd ik aan de rust vervangen en het liep beter. De trainer koos in de volgende matchen voor een ploeg zonder mij. Ik kon niks zeggen, al had ik toch iets meer krediet verwacht. In oktober

Tom Weerts (Bilzen-Waltwilder) Stef Bloemen (Zonhoven) Alexander Roosbeek

(Landen) Thomas Vanheeswyc­k Eddy-Tim Verjans

(Heur-Tongeren) (Zepperen Brustem) Ramon Voorn

(Termien) Mo Riyani

(Bree) heb ik me opnieuw in de ploeg geknokt. Ik leek vertrokken, maar door een longontste­king moest ik de match tegen Bregel afbellen en nadien moest ik weer met invalbeurt­en vrede nemen. Ik was ook niet goed bezig. Vorige week tegen Heur-Tongeren mocht ik na de rust invallen en nu werd ik voor mijn goede invalbeurt beloond met een basisplaat­s. Men heeft me gehaald om de spelverdel­er te worden. Maar de trainer wil een tien die meer de hoeken opzoekt en over de spitsen Kwakye Oduro

(Beringen) Jeroen Gielen

(Vlijtingen) gaat. Dit weekend heeft hij me op de flank gezet en die positie ligt me. Zo kan ik voorzetten trappen en tussen de lijnen naar binnen komen.”

Je blijft bij Herk?

“Dat weet ik nog niet. Ik spreek met iedereen die me belt en dat is tot nu toe een club of vier geweest. Maar ik zeg telkens wel dat ik eerst Herk wil horen, want ik wil hier graag blijven. Ik weet dat ik dit niveau aankan en een meerwaarde kan betekenen.”

Jouw vader (Ronny, nvdr) heeft op hoog niveau gevoetbald. Je kan van hem wat opsteken.

“Absoluut. hij mist geen enkele match. Vooraf overleggen we en na de match analyseert hij mijn fouten. Zeker, ik accepteer dat heel gemakkelij­k. Mijn vader is mijn beste vriend.” Yannick speelde bij KRC Genk, Sittard, Sp. Hasselt, Patro en Leopoldsbu­rg. Hij verdient de kost als ambtenaar bij de Stad Hasselt. Hij woont nog bij zijn ouders in Bret-Gelieren.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Yannick Van Geneugden.
Foto DICK DEMEY Yannick Van Geneugden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium