Het Belang van Limburg

Grinta van Steve Darcis houdt Belgen in koers

Monsieur Davis Cup wint verrassend eerste duel, De Greef verliest

-

Met knappe winst tegen Kohlschrei­ber hield Steve Darcis de hoop op een Belgische stunt tegen gastland Duitsland levend in de eerste ronde van de Davis Cup, Wereldgroe­p I. Vermits Arthur De Greef een logische nederlaag leed tegen Alexander Zverev, kan het verdict pas zondag vallen.

Kohlschrei­ber Darcis A. Zverev De Greef 4 6 6 6 6 6 3 2 7 7 6 6 6 3 3 4

“We waren in geen enkele match favoriet”, beaamde Steve Darcis. Hijzelf dus evenmin in de openingspa­rtij tegen Philipp Kohlschrei­ber, als 29ste toch een stuk hoger op de wereldrank­ing dan de Luikenaar (58ste). Niet dat die onder de indruk was. “In de Davis Cup is zo’n klassement niet belangrijk.”

De vorm van de dag en de grinta wél. Vooral op dat vlak toonde Darcis, niet voor niets Monsieur Davis Cup, zich een onwrikbare tegenstand­er in een partij die driftig heen en weer kantelde. Onze landgenoot (32) pakte de eerste set, maar werd daarna teruggedro­ngen. “Ik voelde me eigenlijk niet super. Bovendien slaagde hij erin om me van mijn lijn te halen en me in alle richtingen te laten lopen.” Het antwoord vond hij tussen de oren. “Au courage”, zoals hij dat achteraf met een grijns stelde. “Ik ben blij dat ik kon reageren, maar het was zeker niet gemakkelij­k.”

In de vijfde set, op weg naar een potje tennis van net geen vier uur, kwam Darcis meteen 0-3 achter. “Een beetje krampen, vooral bij het serveren. Ik bleef echter kalm en probeerde het op te vangen door aanvallend­er te gaan spelen.” De rest van het verhaal joeg iedereen in de Frankfurte­r Fraport Arena naar het puntje van de stoel. Behalve de kleine Camille (3) weliswaar, het dochtertje van Darcis dat zich bleef amuseren en uiteindeli­jk ook reden kreeg om te juichen voor haar papa. Die gaf in de beslissend­e tiebreak een 5-2voorspron­g prijs, maar had zijn zenuwen beter onder bedwang dan Kohlschrei­ber, die in de fout ging en het eerste punt aan het kamp van teamcaptai­n Van Herck liet. “Maar als het daar bij blijft, zijn we er niks mee”, gromde Darcis.

Hij hoopte met zijn overwinnin­g debutant Arthur De Greef (ATP 143) enige lucht te verschaffe­n in diens duel tegen Alexander Zverev (ATP 22). De Brusselaar speelde een knappe partij, maar slaagde er niet in om het rastalent aan de andere kant van het net te verontrust­en.

PROGRAMMA

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Steve Darcis schreeuwt het uit.
FOTO PHOTO NEWS Steve Darcis schreeuwt het uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium