Het Belang van Limburg

“Sleutel ligt bij

OnzeOnz voetbalana­listen beantwoord­en uw

- Bob FAESEN

Morgenavon­dMorgenav wordt de Limburgse derby tussen STVV en en KRC KRC GenkGe gespeeld. U kreeg tot gisterenmi­ddag de kans kans om om eenee specifieke vraag over die kraker voor te leggen leggen aan aan onzeo huisanalis­ten. Onze redactie selecteerd­e selecteerd­e ded beste zes. Wilfried Van Moer, Stef Wijnants Wijnants en en MarcM Hendrikx deden de rest. Wilfried Wilfried Van Van Moer: Moer: “STVV“STV heeft inderdaad inderdaad meer meer kunnen kunnen rusten, maar maar profvoetba­llers profvoetba­llers recuperere­nrecu snel. snel. Bovendien Bovendien zal zal Genk Genk vrijdag met met een een andere andere ploeg ploeg tussentuss­e de lijnen nen staan staan dan dan dinsdag.” dinsdag.”

Stef Stef Wijnants: Wijnants: “Dat “Dat is is voorv mij geen geen issue. issue. Oké, Oké, het het is is nietnie ideaal voor voor Genk, Genk, maar maar de de ploegplo van vrijdag vrijdag zal zal er er anders anders uitz uitzien dan die die van van dinsdag. dinsdag. BovendienB­ovendi moet Genk Genk met met die die opeenvolgi­ngopeenvol­g van wedstrijde­n wedstrijde­n leren leren omgaan omgaan als het play-off play-off 1 1 wil wil spelen.” spelen.”

Marc Marc Hendrikx: Hendrikx: “Daar “Daar moeten we we niet niet flauw flauw over over doen. doen. In I Engeland land zijn zijn matchen matchen om om de de drie dagen gen schering schering en en inslag. inslag. Tegenwoord­ig woordig zijn zijn spelers spelers zo zo fit dat Genk Genk die die inhaalmatc­h inhaalmatc­h nooitn als excuus excuus mag mag aanhalen.” aanhalen.”

Albert Loyens uit Vlijtingen

Van Van Moer: Moer: “Eerlijk “Eerlijk gezegdgeze­g heb ik mij mij dat dat ook ook al al afgevraagd afgevraagd. Vroeger ger waren waren spelers spelers afkomstiga­fkomst uit de streek streek en en wisten wisten ze ze wat wat ere leefde, nu nu is is dat dat niet niet meer meer zo. zo. Wat Wat niet wil zeggen zeggen dat dat de de buitenland­ersbuitenl­and zich niet niet zullen zullen inzetten.” inzetten.”

Wijnants: Wijnants: “Vorig “Vorig seizoen seizoen w waren er nog nog meer meer buitenland­ers buitenland­ers bij b STVV

Marc HENDRIKX toen speelde het tegen Genk een van zijn beste matchen van de laatste tien jaar. De spelers krijgen dat toch mee via sociale media. Bovendien spelen bij STVV Gerkens en Peeters tegen hun ex-club en hebben ze met jongens als Pirard, De Petter en de Brugse huurlingen nog Belgen genoeg. Bij Genk zitten er ook voldoende jonge landgenote­n. Die weten heus wel wat de derby inhoudt en hoe groot de belangen zijn.” Hendrikx: “Tja, in de Belgische competitie lopen nu eenmaal meer buitenland­ers rond dan vroeger. Daar kun je niks aan veranderen. Toen ik de derby speelde - dat was rond de eeuwwissel­ing - deden er veel meer jongens uit de eigen streek mee. Dat zorgde inderdaad voor een groter derbygevoe­l.”

Jan Machiels uit Diepenbeek

Van Moer: “Ik heb dat ook gelezen, maar ik ben het niet met hem eens. Sint-Truiden en Genk hebben hun eigen streek, hun eigen supporters en hun eigen identiteit. Voor mij is er dus plaats voor twee Limburgse clubs in eerste. De toeschouwe­rsaantalle­n bewijzen dat.”

Wijnants: “Misschien kan dat in de toekomst het geval zijn, maar de komende tien à vijftien jaar zeker niet. Maar wat na Duchâtelet? Zijn twee clubs dan nog leefbaar? Al heeft STVV ook in tweede klasse altijd veel volk naar het stadion gelokt.”

Hendrikx: “Ik vind dat Limburg de ambitie moet hebben om met KRC Genk, STVV en ook Lommel in eerste klasse te spelen. Daar is plaats voor. Alle drie hebben ze hun eigen achtergron­d en achterban.”

Ik vind dat Limburg de ambitie moet hebben om met KRC Genk, STVV en ook Lommel in eerste klasse te spelen. Alle drie hebben ze hun eigen achtergron­d en achterban Vorig seizoen voetbalden er nog veel meer buitenland­ers bij STVV en toen speelde het tegen Genk een van zijn beste matchen van de laatste tien jaar

Stef WIJNANTS

 ?? FOTO PHN ?? Alejandro Pozuelo.
FOTO PHN Alejandro Pozuelo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium