Het Belang van Limburg

Vandalen steken banden stuk van acht auto’s in Eisden

Nu al 47 wagens beschadigd op enkele weken tijd

- Mark DREESEN

In de nacht van woensdag op donderdag zijn op drie locaties in Eisden de banden van acht auto’s stuk gestoken. De wagens stonden geparkeerd langs de Paul Lambertlaa­n in Eisden-Tuinwijk, de Langstraat in Eisden-Dorp en op het Europaplei­n. De twee dorpskerne­n van Eisden hebben al meerdere weken last van vandalen, die in totaal nu al 47 wagens beschadigd­en. Van de daders geen spoor. “Vorige week werden op een paar dagen tijd 39 wagens bekrast”, aldus een woordvoerd­er van de politie Lanaken-Maasmechel­en. “Nu werden in één nacht de banden van acht auto’s kapot gestoken. De daders sloegen toe tussen woensdagav­ond 22 uur en donderdago­chtend 7 uur.” “Toen ik om 7 uur met mijn wagen naar mijn werk reed, merkte ik plots dat ik platte band had”, aldus Bjorn Ferson (36) uit de Paul Lambertlaa­n. “Ik had splinterni­euwe banden van amper een week oud. Ik was niet echt blij met de gedachte dat die nu al stuk waren. Toen ik vertrok, had ik niks gezien. Om 7 uur ’s morgens is het nog duister buiten, en dan merk je niet dat je wagen langs de straat staat met een lekke band. Ik ben onmiddelli­jk naar huis gereden, en even later merkten ook mijn buren dat de banden van hun wagens stuk waren gestoken.” “Ook de wagens van mijn zoon en dochter stonden donderdag met een lekke band langs de straat”, zegt een andere Eisdenaar. “Afgelopen week werden meerdere wagens bekrast. Ik denk dat we ondertusse­n met het hele dorp op de loer liggen om de daders te vatten.”

De lokale politie tracht de daders op te sporen. De vandalen deinzen trouwens voor weinig terug, want ze staken ook de banden van de wagen van een politieage­nt stuk.

die meer informatie hebben, kunnen zich wenden tot de politie Lanaken-Maasmechel­en via 089/47.47.47 of info@pzlanaken-maasmechel­en.be. Aan de bevolking wordt gevraagd alert te zijn voor verdachte gedraginge­n en steeds 101 hiervoor op te roepen.

 ?? FOTO MMD ?? Ook de banden van Bjorn Fersons auto werden stuk gestoken.
FOTO MMD Ook de banden van Bjorn Fersons auto werden stuk gestoken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium