Het Belang van Limburg

“Druk op Jos zal stijgen”

Izquierdo allicht bezig aan laatste maanden in België

- Junior VERBEEKE

Gisteren kon hij nog eventjes genieten, vandaag is het weer

voor Gouden Schoen José Izquierdo. Nog vijftien keer vlammen tot aan een nieuwe titel en dan een transfer versieren: het strijdplan ligt alvast klaar. “José is klaar voor een topclub”, stelt ook zijn makelaar.

as usual

Twee uurtjes. Langer had Gouden Schoen José Izquierdo zijn bed gisteren niet gezien, maar vandaag begint het echte werk weer. Volgende opdracht: de verplaatsi­ng naar Lokeren van zondagavon­d. Het is de eerste in een reeks van vijftien wedstrijde­n waarin de Colombiaan nog eens extra wil vlammen. Met als doel: een tweede opeenvolge­nde titel met Club, om daarna hoogstwaar­schijnlijk een toptransfe­r te versieren. Het winnen van de schoen zal de marktwaard­e van Izquierdo en de

business

aandacht vanuit het buitenland enkel de hoogte injagen. Afgelopen zomer weigerde Club al enkele duizelingw­ekkende aanbieding­en voor zijn smaakmaker. De 12 miljoen euro van het Duitse Hamburg was er daar eentje van. “Ik wil eerst ons doel behalen: kampioen worden”, aldus Izquierdo. “We hebben al heel veel gewonnen, maar die komende vijftien wedstrijde­n zijn nu het belangrijk­st. Ik ben niet bezig met het feit of dit mijn laatste maanden bij Club worden. We zullen na het seizoen alles evalueren trainer en het bestuur.”

Klaar voor topclub

met

de Toch lijkt het bijna zeker dat de flankspele­r volgende zomer verhuist. Dat zegt ook zijn makelaar Norman Capuozzo. “José is klaar voor een topclub”, stelt de manager. “Er is heel veel interesse uit verschille­nde landen. Een voorkeur hebben we niet echt, vooral het project is belangrijk. De beslissing ligt bij hem, maar onze focus ligt op een volgende stap naar een hoger aangeschre­ven competitie.”

Maar eerst kampioen worden, dus. En daarvoor heeft Club zijn beste Joske nodig. “De druk op Jos zal de komende weken toenemen”, beaamt zijn coach Michel Preud’homme. “Hij moet snel terug uit Izquierlan­d komen, want we hebben hem nodig. We gaan hem goed omringen, maar hij geniet van het leven en hij is blij. En als Jos blij is, kan zijn magie nog toenemen.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium