Het Belang van Limburg

“Met Leuven naar play-offs”

Jonas Delalieux uit Zolder pakt veel minuten bij de Bears

- Johnny PEETERS

Hubo Limburg United staat vanavond opnieuw oog in oog met een exspeler. Jonas Delalieux, die vorige week met Leuven nog 15 punten maakte en zeven rebounds pakte in Luik, hoopt revanche te nemen voor de zware nederlaag in het laatste onderlinge duel. “Het klopt dat het de laatste maand veel beter draait”, zegt de 24-jarige power forward. “In Luik pakten we onze eerste uitoverwin­ning van het seizoen. Verdedigen­d waren we heel sterk. Aanvallend was het nog niet perfect, al maakten we op de belangrijk­e momenten de juiste keuzes. Voor mij heeft de veranderin­g van coach (Leuven verving begin januari Sappenberg­hs door assistentc­oach Naciri, nvdr) geen invloed gehad op mijn prestaties. Ik speelde onder Sappenberg­hs ook enkele sterke wedstrijde­n. De ploeg vond onder Naciri wel een beter ritme zodat er nu geen vier, maar acht spelers voor de punten zorgen.”

Frisser

Nog een veranderin­g: de intensitei­t op training ligt iets lager. “We verschijne­n dus frisser aan de opworp”, aldus Delalieux. “Daardoor zijn we in het laatste quarter minder vermoeid. Dat was in de vorige wedstrijd tegen Limburg United ook een probleem. Toen gingen we onderuit in de laatste tien minuten. Je kan de trainingen niet vergelijke­n met vorig jaar onder Brian Lynch. Hij pakte het, misschien door zijn ervaring op hoger niveau, op een heel andere manier aan. Vooral de combinatie tussen hard trainen en voldoende rusten.”

Geen spijt

Delalieux speelt gemiddeld 22,3 minuten bij Leuven waarin hij 8,4 punten per wedstrijd maakt. “Ik ben ervan overtuigd dat we de play-offs kunnen halen. We hebben het volledig in eigen handen. De match tegen Limburg United is erg belangrijk om de aansluitin­g niet te verliezen. Samhan zal Tuttle uit de wedstrijd moeten houden. Dat ik de bekerfinal­e moet missen, vind ik niet zo erg. Ik had een mooie tijd bij United, maar mijn beslissing om naar Leuven te komen betreur ik niet. Ik amuseer mij hier en woon samen met drie andere spelers. Ik heb wel nog regelmatig contact met Hans Vanwijn, al heb ik vernomen dat hij er opnieuw niet bij zal zijn door een knieblessu­re.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Delalieux (l) in duel met Jansen.
FOTO PHOTO NEWS Delalieux (l) in duel met Jansen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium