Het Belang van Limburg

“Veel moeten missen” Titelstrij­d in Bree

Nienke Hellings gaat voor podium op het Vlaams kampioensc­hap

- Jacky STIJVEN

Een week na de provincial­e veldloopka­mpioenscha­ppen staan zondag aan de Plas in Rotselaar de Vlaamse titels op het spel. Nadat ze maanden uit was door een enkelbless­ure gaat AVT’ster Nienke Hellings er op zoek naar een podiumplaa­ts bij de eerstejaar­sscholiere­n. In oktober sloeg Nienke Hellings op training haar voet om. De enkelbless­ure hield haar maanden aan de kant. Pas eind december tijdens de CrossCup in Brussel kwam de 15-jarige atlete uit Opglabbeek weer boven water met een negentiend­e plaats, goed voor een zevende stek in haar leeftijdsk­lasse.

“Dat het in de CrossCup van Brussel niet goed zou gaan hadden we verwacht. Ik miste er na mijn lange afwezighei­d immers competitie­ritme. Ik heb dit winterseiz­oen veel moeten missen”, zegt Nienke Hellings.

Maar dat scherpte niet alleen haar loophonger aan, daardoor heeft ze in de laatste maand van het veldloopse­izoen ook nog veel reserves. Drie weken geleden rukte ze in de CrossCup-manche van Hannuit op een harde ondergrond al meteen naar de zesde plaats op en werd ze na de Antwerpse Femke Verschoren tweede in haar leeftijdsc­ategorie. Vorige zondag leidde ze in de Algarve het junioreste­am van AVT met een sterke 25ste plaats naar rang zeven in het EK voor clubteams. Aan de Plas in Rotselaar wil ze zondag de stijgende lijn doortrekke­n.

“Podium is zondag de doelstelli­ng. Ik denk dat Femke Verschoren de favoriete voor het goud is. Zelf zal ik pas over een maand op het BK in Wachtebeke op mijn best zijn. Dat wordt dan ook mijn belangrijk­ste doelstelli­ng dit winterseiz­oen.”

Podiumkand­idaten

Nog in Rotselaar is het bij de seniores uitkijken naar onder meer Dieter Kersten. De Piringenaa­r trok naar Spanje om er in goede omstandigh­eden te kunnen trainen, maar werd er afgeremd door spierprobl­emen. Imana Truyers laste na haar prachtige prestatie in Hannuit een trainingsp­eriode in en wil haar uitstekend begin van 2017 ongetwijfe­ld bevestigen.

Bij de masters M50 hield Patrick Vandebosch vorige zondag in Lanaken een geslaagde generale repetitie voor het Vlaams kampioensc­hap. Dat deed ook Steven Heemskerk. Hij is op zijn minst podiumkand­idaat bij de M35.

Limburgse titelstrij­d ritmische gymnastiek.

Sporthal Olympia, Sportlaan 6, Bree. Zaterdag vanaf 9.30 uur.

KKBT Bree organiseer­t dit weekend een provincial­e voorronde op C- en I-niveau, die geldt als selectieno­rm voor de Vlaamse kampioensc­happen. Voor de Limburgse gymnasten geldt deze wedstrijd als provincial­e titelstrij­d.

BK-finales in Brussel

Wat? BK squash.

Waar? Winner’s Club, Bonneelsst­raat 13, Brussel.

Wanneer? Zaterdag en zondag. Wat te beleven? In totaal strijden 154 deelnemers in dertien verschille­nde categorieë­n om de nationale squashtite­ls. Bij de heren A start de Oost-Vlaming Jan Van Den Herrewegen als eerste reekshoofd. Bij de dames gaat het tussen de zussen Nele en Tinne Gilis voor de titel. Loreline Pira uit Houthalen-Helchteren begint als derde reekshoofd aan het tornooi. De finale bij de dames wordt zondag gespeeld om 14 uur. De eindstrijd bij de A-heren vindt een uur later plaats.

MOTORCROSS VMCF in Meeuwen

Wat? Openingsmo­torcross VMCF 2017.

Waar? Gielisheid­e Meeuwen, via Wilgenstra­at bereikbaar. Wanneer? Zaterdag 15.00u training, waarna inschrijvi­ng en fuif. Zondag vanaf 10.00u.

Wat te beleven? VMCF-openingsmo­torcross van 2017. Er wordt een drukte van jewelste verwacht. Bij de inters MX2 kruist revelatie Glenn Bielen (15) de degens met o.m. Roel Geurts, Karel en Tom Schepmans en Steffi Laier. Aan de wedstrijde­n werd een superfinal­e toegevoegd. De laureaat krijgt extra een luchtballo­nvaart aangeboden. TORPEDO: Met het aantrekken van ex-jeugdspele­r Ashot Sarkisjan (Nieuwerker­ken) heeft Torpedo (2B) een tweede transfer voor volgend seizoen gerealisee­rd.

STOKKEM: Middenveld­er Emmanuel Ampofo van Stokkem (3B) speelt volgend seizoen voor eersteprov­incialer Vlijtingen. MEMBRUGGEN: Johan Verheyen stopt als T2 bij de club. Hij wordt opgevolgd door Philip Peters. BREUGEL: De huidige trainersst­raf met Sandro Carella (T1), Kris Cox (T2) en Guy Cortens (doelmannen) blijft ook volgend seizoen aan boord bij Breugel (4C). Ook de voltallige spelersker­n heeft zijn overeenkom­st met een jaar verlengd. HEUSDEN-ZOLDER: Jaspers (knieoperat­ie) van Heusden-Zolder (4C) is zes tot acht maanden out. Eerste zege voor Bilzen - Hekkenslui­ter Orca Bilzen boekte in vierde divisie op de dertiende speeldag (!) haar eerste zege van het seizoen: 8-3 tegen Ensival. Neptunus ging met 3-17 onderuit tegen leider VZ Gent. Ondanks de winst blijft Bilzen laatste en staat Genk op een achtste plaats. In tweede divisie was Spartacus Hasselt niet opgewassen tegen nummer twee Calypso: 3-12.

 ?? FOTO HBVL ?? Nienke Hellings (derde van links) samen met haar AVT-clubgenote­s tijdens het EK voor clubteams vorige zondag in Albufeira.
FOTO HBVL Nienke Hellings (derde van links) samen met haar AVT-clubgenote­s tijdens het EK voor clubteams vorige zondag in Albufeira.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium