Het Belang van Limburg

“Weer een goed gevoel” Hannelore Desmet morgen aan de slag op IFAM indoor in Gent

- Jacky STIJVEN

Met de IFAM nu zaterdag en het BK alle categorieë­n van volgende week zaterdag hebben de Belgische indoortopp­ers nog twee mooie gelegenhed­en om zich voor het EK in Belgrado te plaatsen. Hannelore Desmet maakt van de Universiad­e, eind augustus in Taipei (Taiwan), haar hoofddoel voor 2017. “Het zal de laatste keer zijn dat ik me voor de Universiad­e kan plaatsen”, vertelt de 27-jarige hoogspring­ster, die naast haar drukke job als kinesiste en lesopdrach­ten aan de KU Leuven ook nog een zware opleiding osteopathi­e volgt.

De limiet voor de Universiad­e bedraagt 1m86. Bij haar eerste indoormeet­ing begin dit jaar in het Duitse Herzebrock-Clarholz kwam Desmet met 1m84 al aardig dicht in de buurt van het minimum.

“Die prestatie had ik toen helemaal niet verwacht. Ik zat in een drukke periode en had nog stevig doorgetrai­nd. Twee weken later zat ik op een meeting in Unna veel beter. Maar toen staken kuitkrampe­n me stokken in de wielen. Het was te koud in de zaal en wellicht had ik de dag ervoor ook te weinig gedronken. Uit schrik voor een blessure sprong ik op 1m85 niet echt door. De lat bleef lang liggen, maar kwam dan toch naar beneden”, blikt Desmet terug op haar eerste wedstrijde­n van het indoorseiz­oen.

Daags na die wedstrijd werd ze dan ook nog ziek. “Ik was zo moe dat ik voor het eerst in de kineprakti­jk patiënten moest afbellen. De ziekte hakte er stevig in. Dat kon ik vooral bij de krachtoefe­ningen vaststelle­n. Ik kwam niet eens in de buurt van wat ik eerder in het krachthonk presteerde.”

Nieuwe trainster

Eind januari werd Desmet, die na vorige zomer de samenwerki­ng met trainer Wim Vandeven stopzette en met levenspart­ner Sarah De Vogelaer als trainster een nieuwe start nam, met 1m81 pas derde op het Vlaams indoorkamp­ioenschap. “Door een wijziging in het lessenroos­ter osteopathi­e kwam ik daags voor het Vlaams kampioensc­hap pas laat thuis. Ik had die week niet kunnen trainen en zat helemaal niet fris.”

Maar daarna viel alles weer in de juiste plooi. “Ik heb de voorbije dagen inderdaad deftig kunnen trainen en heb weer een goed gevoel. De IFAM is een mooie wedstrijd. Er zijn niet zo veel deelneemst­ers aan het hoogspring­en, zodat ik niet te lang voor mijn sprongen zal moeten wachten. Het indoorseiz­oen is voor mij geen doel op zich. Blessurevr­ij blijven en goede sprongen afleveren, dat is vooral de boodschap. En dan hoop ik dat de limiet voor de Universiad­e er vroeg of laat zal uitkomen”, besluit Desmet. Bij de mannen hoogspring­en gaan Brett Jacobs en Wouter Annaert op zoek naar een verbeterin­g van hun seizoensbe­ste sprongen, respectiev­elijk 2m00 en 1m90.

 ?? FOTO KH ?? Hannelore Desmet: “De Universiad­e is mijn hoofddoel.”
FOTO KH Hannelore Desmet: “De Universiad­e is mijn hoofddoel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium